0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Azerbaycan - Almati Uçak Bileti

Azerbaycan - Almati uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Azerbaycan Şehir Rehberi

Oldukça zengin bir kültüre sahip olan Azerbaycan “İki Devlet Bir Millet” kavramı ile birlikte ülkemizin kardeş ülkesi olan ve oldukça sevilen bir ülkedir. Türk kültürünün adeta harmanlanmış bir yeri olan Azerbaycan ülkemize yakınlığı ile birlikte yurtdışı seyahatler için oldukça çok tercih edilen bir yerdir. Sizlerde hemen Azerbaycan uçak bileti alarak eşsiz güzelliklere ve kültürel değerlere sahip olan bu ülkeyi ziyaret edebilirsiniz

Azerbaycan Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Azerbaycan’ın ulaşımına ve kültürüne değinmeden önce genel özelliklerini sizlere aktarmak istiyoruz. Ülkenin en büyük şehri olan Bakü aynı zamanda ülkenin başkentidir. Ülkenin resmi dili Azerbaycan Türkçesidir. Azerbaycan Asya kıtasında yer almaktadır ve 86.600 km² alana sahiptir. Para birimi olarak ise Azerbaycan Manatı kullanılmaktadır. 2018 yılı verilerine göre Azerbaycan’ın nüfusu 9,8 milyon civarındadır. 

Azerbaycan’a Nasıl Gidilir?

Güney Kafkasya bölgesinde yer alan Azerbaycan Batı Asya ile Doğu Avrupa’nın kesişim noktasında yer alan bir ülkedir.  Azerbaycan kuzeyde Rusya ve Gürcistan, batıda Ermenistan, güneyde İran, güneybatı da ise ülkemizle sınır komşusudur.  Azerbaycan’a karayolu ile ulaşımın sağlanabileceği gibi aynı zamanda havayolu ile Azerbaycan uçak bileti alarak ulaşımda sağlanmaktadır. En çok tercih edilenin ise havayolu ulaşımı olduğunu söyleyebiliriz. 

Azerbaycan Nasıl Bir Yer?

Azerbaycan Türk kültürü ile harmanlanmış olan ve birçok eşsiz güzelliği içerisinde barındıran ülkeler arasında yer almaktadır. Azerbaycan seyahatleri için neden tercih edileceğini değerlendirecek olursak; Türkçe konuşulması, kardeş ülke olması, yemekleri, müziği, tarihi ve doğal güzellikleri gibi pek çok etkenin yer aldığını söyleyebiliriz. 

Azerbaycan İçin Vize Gerekli Mi?

Azerbaycan’da kara sınır kapılarında vize uygulaması bulunmamaktadır. Azerbaycan’a gidecek olan vatandaşlarımız Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yer alan Haydar Aliyev Havaalanı veya Gence Uluslararası Havaalanında 1 aylık  vize ile ziyarette bulunabilmektedirler. 

Azerbaycan Türkiye Arası Uçakla Kaç Saat Sürer?

Azerbaycan’a ulaşım ülkemizden hava yolu ile sağlanabilmektedir. İstanbul ilinden Azerbaycan’ın başkenti Bakü de bulunan Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’na yaklaşık olarak 3 saat uçuş ile ulaşabilmeniz mümkündür. Azerbaycan uçak bileti alarak sizlerde aktarmasız uçuşlar ile birlikte Azerbaycan’ı ziyaret edebilirsiniz. 

Azerbaycan Gezilecek Yerler Nelerdir?

Azerbaycan gerek tarihi değerleri gerekse doğal güzellikleri ile birlikte ziyaretçilerine eşsiz bir tatil imkânı sunmaktadır. Özellikle ülkenin başkenti olan Bakü de ve diğer büyük şehri olan Gence’de birçok gezilecek alanın yer aldığını söyleyebiliriz. Bu alanlardan ön plana çıkanlar hakkında kısa ve öz bilgi vererek diğerlerini sizlere listeleyelim. 

  • Alev Kuleleri / Bakü: Azerbaycan’ın en uzun binası olma özelliğine sahip olan bu binanın içerisinde birçok ofis ve oteli barındırdığını söyleyebiliriz. Belgesellere konu olan alev kulelerini ziyaret ederek şehrin eşsiz manzarasını da izleyebilmeniz mümkündür.
  • Kız Kalesi / Bakü: Şehrin merkezinde yer alan Kız Kalesi, Şirvanşahlar sarayı ile birlikte UNESCO Dünya Miras Listesi yer almaktadır. Tarihi dokusu ile birlikte tarihseverlerin oldukça rağbet ettiği bu alanın Azerbaycan’ın en gözde turistik mekânları arasında yer aldığını söyleyebiliriz.
  • Şirvanşahlar Sarayı / Bakü: Bölgenin en ihtişamlı sarayı olan Şirvanşahlar Sarayı da yukarıda belirtmiş olduğumuz üzere UNESCO Dünya Miras Listesi yer almaktadır. Turistlerin oldukça yoğun bir ilgi gösterdiği bu alanın tarih severler tarafından da ilgi ile takip edildiğini söyleyebiliriz. Osmanlı Döneminden kalma bu eseri muhakkak ziyaret etmenizi öneririz.
  • Kobustan Milli Parkı / Kobustan: Tatilini doğal güzellikler ile süslemek isteyenlerin oldukça çok tercih etmiş olduğu Kobustan Milli Parkı son dönemlerde yapılan yenileme çalışmaları ile birlikte oldukça güzel bir hal almıştır. Yeşillikler içerisinde tatilini geçirmek isteyenlerin muhakkak ziyaret etmesi gereken bir yerdir.
  • Han Bağı  / Gence: Kafkasya’nın en eski parkları arasında yer alan Han Bağı turistlerin oldukça ilgi göstermiş olduğu alanlar arasında yer almaktadır. Günümüzde oldukça fazla ziyaretçi aldığını dile getirebiliriz.

Belirtmiş olduğumuz alanların yanı sıra Azerbaycan’da gezilecek ve görülecek pek çok yerin olduğunu dile getirebiliriz. Hemen sizlere maddeler halinde listeleyelim.

  • Bibi-Heybet Camii  /  Bakü
  • Azerbaycan Halı Müzesi / Letif Kerimov Halı Müzesi  / Bakü
  • Bakü Bulvarı / Bakü
  • Yanar Dağ / Bakü
  • Ateşgah – Ateş Tapınağı  /  Bakü
  • Çamur Volkanları  /  Bakü ve Abşeron Yarımadası
  • Devlet Bayrağı Meydanı  /  Bakü
  • Azerbaycan Ulusal Güzel Sanatlar Merkezi  /  Bakü
  • Bakü Televizyon Kulesi  /  Bakü
  • Targovi Caddesi  /  Bakü
  • Azerbaycan Edebiyatı Müzesi  /  Bakü
  • Minyatür Kitap Müzesi  /  Bakü
  • Şeki Hanları Sarayı  /  Şeki
  • Han Bağı /  Gence
  • Cuma Camii Kompleksi  / Gence
  • Şişe Ev /  Gence
  • Nizami Gencevi’nin Anıt Mezarı  / Gence
  • Haydar Aliyev Park Kompleksi  / Gence
  • Göygöl Milli Parkı  / Göygöl
  • Haçmaz
  • Kebele (Qabala)
  • Naftalan

Azerbaycan Şehirleri

Azerbaycan ülkesinde 77 adet şehir yer almaktadır. Başkent Bakü dâhil olmak üzere 11 büyükşehir statüsünde yer alan şehir bulunmaktadır. Ön plana çıkan ve popüler olan şehirler ise şunlardır; Sumqayt, Mingeçevir, Gence’dir. Bilinenin aksine Nahçivan Azerbaycan’a bağlı özerk bir bölgedir. Her biri ayrı bir güzelliğe sahip olan bu şehirlerin her yıl binlerce turiste ev sahipliği yaptığını dile getirebiliriz. Sizlerde Azerbaycan uçak bileti alarak bu güzel ülkeyi ziyarette bulunabilirsiniz. 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Almati Şehir Rehberi

Almatı, Kazakistan'ın eski başkentidir ve halen en büyük şehridir. Orta Asya'nın finans ve kültür merkezi olan Almatı, Kazakistan'ın güney sınırındaki Zailiysky Alatau'nun karla kaplı dağlarının karşısında yer alır ve yaklaşık 1,5 milyon insana ev sahipliği yapmaktadır. Orta Asya için önemli bir ticaret merkezi olan Almati, zenginliğini 24 saat açık süpermarketler, kaliteli restoranlar, hareketli gece hayatı ve yepyeni kayak merkezlerinde kendini göstermektedir. Almatı, turistler tarafından en çok kış sporları cenneti olarak bilinir. Yakınlarda Chimbulak, Ak-Bulak ve Tabagan gibi mükemmel kayak merkezleri bulunmaktadır.

Almati Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Almatı, yazları sıcak olan ve kurak mevsimi olmayan nemli bir karasal iklime sahiptir. Temmuz-Eylül en sıcak ve kurak aylar iken, Kasım-Mart arası oldukça soğuk olabilir. Şehrin hava kalitesi dünyanın en kötüleri arasında yer alsa da, şehir merkezi yine de hoş bir yerdir.

Almati’ye Nasıl Gidilir?

Orta Kazakistan'ın kuzeyindeki kuru bozkırlarda bulunan Almati, Kazakistan’ın en büyük ve aynı zamanda eski başkenti olarak ön plana çıkmaktadır. Almati’ye karayolu ile ulaşımın sağlanabileceği gibi aynı zamanda havayolu ile Almati uçak bileti alarak ulaşımda sağlanmaktadır. En çok tercih edilenin ise havayolu ulaşımı olduğunu söyleyebiliriz. 

İstanbul-Almati arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Almati arası uçakla 5 saat 20 dakika sürmektedir. 

Almati Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek ticaret merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Almati, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Nur Sultan uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Almati’de nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Kazakistan Sanat Müzesi: Kazaktan Rus sanatına ve tüm modern Kazak el sanatlarına sahip müze, Almatı'da ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biri

Kok-Tobe Tepesi: Size Almati manzarası sunan bu tepeye bir teleferik yardımı ile çıkabilirsiniz. Ayrıca tepede birçok alışveriş yapabileceğiniz dükkan, park, oyun salonu bulunmaktadır.

Baiken Camii:  Almatı denen bu harikulade yerde görülmesi gereken bir diğer cazibe ise Bayıken Camii. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in tarafından 5 Aralık 2014'te açılan cami Almatı'nın Bostandyk bölgesindeki en büyük camidir. Baiken Camii 6000 m2 alan üzerine inşa edilmiş olup, 3000 kişi kapasiteli ve 6 kattan oluşmaktadır. Kadın ve erkek ibadethaneleri için farklı bölümleri bulunan bu cami, Almatı'nın en modern mimari eserlerinden biridir.

Shymbulak Kayak Merkezi :  Zailiuskiy Alwatau dağlarında, deniz seviyesinden 2260 m yüksekte yer alır ve Almatı Şehri'nin 25 km dışında, yazın ortalama 25 derece ve kışın -7 derece sıcaklıktadır. Aralık ayından nisan ayına kadar başlayan kayak sezonu ile birlikte ortalama kar yağışı 1.5 m civarındadır.

Büyük Almati Gölü: En önemli turistik cazibe merkezlerinden biri Büyük Almatı Gölü'dür ve bu güzel ülkeyi ziyaret ederken hiç kaçırmamalı. Büyük Almatı Gölü, deniz seviyesinden 2511 m yükseklikte ve Almatı'nın 28.5 km güneyinde bulunan Bolshaya Almatinka Nehri geçidinde yer almaktadır.

Asansiyon Katedrali: Ayrıca 'Zenkov Katedrali' olarak da bilinen Yükseliş Katedrali, 56 metre yüksekliği ile Almatı şehrinin en güzel, görkemli ve mimari anıtlarından biri olup, Almatı'nın yeşil Panfilov Parkı içerisinde yer almaktadır.

Rakhat Çikolata Fabrikası: Çikolatalara aşık mısınız yoksa çok tatlı bir dişiniz mi var, merak etmeyin çünkü Almatı'da ziyaret etmek isteyeceğiniz bir yer var - Rakhat Çikolata fabrikası. Fabrika Zenkova caddesi üzerinde yer alıyor ve sadece havadaki aromatik tatlılığı koklayarak Rakhat'ın altın kapılarına ulaşabilirsiniz. Kazak'ta zevk anlamına gelen Rakhat, neredeyse 70 yıl öncesine dayanan en eski çikolata üreticisidir. Yaklaşık 3500 işçi, biri Almatı'da ve biri Çimkent şehrinde bulunan 2 fabrikada çalışıyor. Şeker hastası insanlar için de çikolata yapıyorlar ve şeker, kurabiye ve waffle gibi düşük kalorili ürünleri halk ve turistler arasında ilgi görüyor.

Bağımsızlık Anıtı: Bağımsızlık Anıtı veya Altın Savaşçı Anıtı, Almatı Cumhuriyet Meydanı'nda yer alır ve 91 fit uzunluğunda bir sütunda durur ve 1997'ye kadar başkentken Kazakistan'ın, halkının ve Almatı şehrinin rolünün bağımsızlığını gösterir. Anıt ayrıca Kazakistan'ın Kraliçe Tomiris'in zamanından günümüze kadar olan zengin tarihini de tasvir ediyor. Altın adam, Saka Savaşçısı ve Bary'nin bir heykelini tasvir ediyor ve Shota Valihanov liderliğindeki bir grup ünlü Kazak mimar tarafından yapılmıştır.

 

 

 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store