0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Azerbaycan - Diyarbakır Uçak Bileti

Azerbaycan - Diyarbakır uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Azerbaycan Şehir Rehberi

Oldukça zengin bir kültüre sahip olan Azerbaycan “İki Devlet Bir Millet” kavramı ile birlikte ülkemizin kardeş ülkesi olan ve oldukça sevilen bir ülkedir. Türk kültürünün adeta harmanlanmış bir yeri olan Azerbaycan ülkemize yakınlığı ile birlikte yurtdışı seyahatler için oldukça çok tercih edilen bir yerdir. Sizlerde hemen Azerbaycan uçak bileti alarak eşsiz güzelliklere ve kültürel değerlere sahip olan bu ülkeyi ziyaret edebilirsiniz

Azerbaycan Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Azerbaycan’ın ulaşımına ve kültürüne değinmeden önce genel özelliklerini sizlere aktarmak istiyoruz. Ülkenin en büyük şehri olan Bakü aynı zamanda ülkenin başkentidir. Ülkenin resmi dili Azerbaycan Türkçesidir. Azerbaycan Asya kıtasında yer almaktadır ve 86.600 km² alana sahiptir. Para birimi olarak ise Azerbaycan Manatı kullanılmaktadır. 2018 yılı verilerine göre Azerbaycan’ın nüfusu 9,8 milyon civarındadır. 

Azerbaycan’a Nasıl Gidilir?

Güney Kafkasya bölgesinde yer alan Azerbaycan Batı Asya ile Doğu Avrupa’nın kesişim noktasında yer alan bir ülkedir.  Azerbaycan kuzeyde Rusya ve Gürcistan, batıda Ermenistan, güneyde İran, güneybatı da ise ülkemizle sınır komşusudur.  Azerbaycan’a karayolu ile ulaşımın sağlanabileceği gibi aynı zamanda havayolu ile Azerbaycan uçak bileti alarak ulaşımda sağlanmaktadır. En çok tercih edilenin ise havayolu ulaşımı olduğunu söyleyebiliriz. 

Azerbaycan Nasıl Bir Yer?

Azerbaycan Türk kültürü ile harmanlanmış olan ve birçok eşsiz güzelliği içerisinde barındıran ülkeler arasında yer almaktadır. Azerbaycan seyahatleri için neden tercih edileceğini değerlendirecek olursak; Türkçe konuşulması, kardeş ülke olması, yemekleri, müziği, tarihi ve doğal güzellikleri gibi pek çok etkenin yer aldığını söyleyebiliriz. 

Azerbaycan İçin Vize Gerekli Mi?

Azerbaycan’da kara sınır kapılarında vize uygulaması bulunmamaktadır. Azerbaycan’a gidecek olan vatandaşlarımız Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yer alan Haydar Aliyev Havaalanı veya Gence Uluslararası Havaalanında 1 aylık  vize ile ziyarette bulunabilmektedirler. 

Azerbaycan Türkiye Arası Uçakla Kaç Saat Sürer?

Azerbaycan’a ulaşım ülkemizden hava yolu ile sağlanabilmektedir. İstanbul ilinden Azerbaycan’ın başkenti Bakü de bulunan Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’na yaklaşık olarak 3 saat uçuş ile ulaşabilmeniz mümkündür. Azerbaycan uçak bileti alarak sizlerde aktarmasız uçuşlar ile birlikte Azerbaycan’ı ziyaret edebilirsiniz. 

Azerbaycan Gezilecek Yerler Nelerdir?

Azerbaycan gerek tarihi değerleri gerekse doğal güzellikleri ile birlikte ziyaretçilerine eşsiz bir tatil imkânı sunmaktadır. Özellikle ülkenin başkenti olan Bakü de ve diğer büyük şehri olan Gence’de birçok gezilecek alanın yer aldığını söyleyebiliriz. Bu alanlardan ön plana çıkanlar hakkında kısa ve öz bilgi vererek diğerlerini sizlere listeleyelim. 

  • Alev Kuleleri / Bakü: Azerbaycan’ın en uzun binası olma özelliğine sahip olan bu binanın içerisinde birçok ofis ve oteli barındırdığını söyleyebiliriz. Belgesellere konu olan alev kulelerini ziyaret ederek şehrin eşsiz manzarasını da izleyebilmeniz mümkündür.
  • Kız Kalesi / Bakü: Şehrin merkezinde yer alan Kız Kalesi, Şirvanşahlar sarayı ile birlikte UNESCO Dünya Miras Listesi yer almaktadır. Tarihi dokusu ile birlikte tarihseverlerin oldukça rağbet ettiği bu alanın Azerbaycan’ın en gözde turistik mekânları arasında yer aldığını söyleyebiliriz.
  • Şirvanşahlar Sarayı / Bakü: Bölgenin en ihtişamlı sarayı olan Şirvanşahlar Sarayı da yukarıda belirtmiş olduğumuz üzere UNESCO Dünya Miras Listesi yer almaktadır. Turistlerin oldukça yoğun bir ilgi gösterdiği bu alanın tarih severler tarafından da ilgi ile takip edildiğini söyleyebiliriz. Osmanlı Döneminden kalma bu eseri muhakkak ziyaret etmenizi öneririz.
  • Kobustan Milli Parkı / Kobustan: Tatilini doğal güzellikler ile süslemek isteyenlerin oldukça çok tercih etmiş olduğu Kobustan Milli Parkı son dönemlerde yapılan yenileme çalışmaları ile birlikte oldukça güzel bir hal almıştır. Yeşillikler içerisinde tatilini geçirmek isteyenlerin muhakkak ziyaret etmesi gereken bir yerdir.
  • Han Bağı  / Gence: Kafkasya’nın en eski parkları arasında yer alan Han Bağı turistlerin oldukça ilgi göstermiş olduğu alanlar arasında yer almaktadır. Günümüzde oldukça fazla ziyaretçi aldığını dile getirebiliriz.

Belirtmiş olduğumuz alanların yanı sıra Azerbaycan’da gezilecek ve görülecek pek çok yerin olduğunu dile getirebiliriz. Hemen sizlere maddeler halinde listeleyelim.

  • Bibi-Heybet Camii  /  Bakü
  • Azerbaycan Halı Müzesi / Letif Kerimov Halı Müzesi  / Bakü
  • Bakü Bulvarı / Bakü
  • Yanar Dağ / Bakü
  • Ateşgah – Ateş Tapınağı  /  Bakü
  • Çamur Volkanları  /  Bakü ve Abşeron Yarımadası
  • Devlet Bayrağı Meydanı  /  Bakü
  • Azerbaycan Ulusal Güzel Sanatlar Merkezi  /  Bakü
  • Bakü Televizyon Kulesi  /  Bakü
  • Targovi Caddesi  /  Bakü
  • Azerbaycan Edebiyatı Müzesi  /  Bakü
  • Minyatür Kitap Müzesi  /  Bakü
  • Şeki Hanları Sarayı  /  Şeki
  • Han Bağı /  Gence
  • Cuma Camii Kompleksi  / Gence
  • Şişe Ev /  Gence
  • Nizami Gencevi’nin Anıt Mezarı  / Gence
  • Haydar Aliyev Park Kompleksi  / Gence
  • Göygöl Milli Parkı  / Göygöl
  • Haçmaz
  • Kebele (Qabala)
  • Naftalan

Azerbaycan Şehirleri

Azerbaycan ülkesinde 77 adet şehir yer almaktadır. Başkent Bakü dâhil olmak üzere 11 büyükşehir statüsünde yer alan şehir bulunmaktadır. Ön plana çıkan ve popüler olan şehirler ise şunlardır; Sumqayt, Mingeçevir, Gence’dir. Bilinenin aksine Nahçivan Azerbaycan’a bağlı özerk bir bölgedir. Her biri ayrı bir güzelliğe sahip olan bu şehirlerin her yıl binlerce turiste ev sahipliği yaptığını dile getirebiliriz. Sizlerde Azerbaycan uçak bileti alarak bu güzel ülkeyi ziyarette bulunabilirsiniz. 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Diyarbakır Şehir Rehberi

Diyarbakır, Güneydoğu Anadolu'da Dicle Nehri kıyısında yer alan Güneydoğu Anadolu bölgesinin en büyük şehirlerinden biridir. Dokuz bin yıllık tarihiyle pek çok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmıştır. Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren önemli yapıları ile Diyarbakır uçak bileti alarak gezilmesi gereken yerlere ev sahipliği yapmaktadır.  Güneydoğu Anadolu'nun ortasında yer alan Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin gibi önemli tarihi şehirlere komşudur. Dünyanın en eski yerleşim yerleri olan Anadolu ile Mezopotamya arasında bir köprü olan bu Diyarbakır, zengin yemek kültürüne ve sayısız tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır. 

Diyarbakır’a Nasıl Gidilir?

Güneydoğu Anadolu  bölgesinde yer alan Diyarbakır, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan doğal ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Diyarbakır’a seyahat etmek için Diyarbakır şehrinde bulunan Diyarbakır Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız Diyarbakır uçak bileti sayesinde Adana’ya seyahat edebilirsiniz.

Diyarbakır Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek turistik merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Diyarbakır, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Diyarbakır uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Diyarbakır’da nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Behrem Paşa Camii: Cami, kentin güneyinde Mardin Kapısı çevresinde yer alır ve 1572 yılında inşa edilmiştir. Caminin tek kubbesi ve tek minaresi vardır. Behrem Paşa Camii, Mimar Sinan'ın İstanbul dışındaki en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilir. Cami, karmaşık mimari yapısı ile dikkat çekiyor.

Mesudiye Medresesi: Ulu Camii'nin kuzey kısmını birleştiren Mesudiye Medresesi, Artukoğulları döneminde inşa edilmiştir. Medresedeki motif ve yazıtlar burayı değerli bir sanat eseri yapmaktadır. Anadolu'daki ilk üniversite olarak bilinen medrese, Diyarbakır'da Anadolu'nun önemli tarihi eserlerinden biridir.

Malabadi Köprüsü:  Malabadi Köprüsü, 12. yüzyıl Selçuklu döneminin en önemli eserlerinden biridir. Yaklaşık 40 metre genişliğindeki sivri ana kemeri ile dünyanın en geniş kemer açıklığına sahip taş kemer köprüsüdür. Şehrin önemli bir ticaret merkezi haline gelmesinde büyük rol oynayan bu köprü, Diyarbakır'ın simgelerinden biridir.

Ziya Gökalp Müzesi: Diyarbakırlı bir aydın olan Ziya Gökalp'in doğduğu ev, 1956 yılında müze olarak açıldı. Müzede Ziya Gökalp'in kişisel eşyaları, kitapları ve fotoğraflarının yanı sıra etnografik eserler sergileniyor. Müzenin bulunduğu ev Diyarbakır'ın en önemli sivil mimari eserleri arasındadır.

Şehir Surları ve Kapıları: UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır surları, 6 km uzunluğundaki Çin Seddi'nden sonra dünyanın en uzun surlarıdır. Surlar ve kapılar, 7000 yıllık tarihte birçok medeniyet ve kültür tarafından ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilmiştir. Dünyanın en eski ve en güçlü yapılarından biri olan surlar, tarih boyunca pek çok türkülere ve efsaneye konu olmuştur.

Hevsel Bahçeleri: Dicle Nehri ile tarihi surlar arasında yer alan Hevsel Bahçeleri, 8000 yıllık tarihi boyunca otuz farklı medeniyet tarafından tarım alanı olarak kullanılmış ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde de yer almaktadır. Halen halka açık olan alan, tarımsal değerin yanı sıra kültürel ve tarihi öneme de sahiptir. Şehir surlarından rahatlıkla görebileceğiniz Hevsel Bahçeleri, muhteşem manzarasıyla büyüleyici bir atmosfere sahiptir.

Diyarbakır Arkeoloji Müzesi: Diyarbakır Arkeoloji Müzesi, bu şehrin tarihini ve etnografik yapısını daha iyi görebileceğiniz bir müzedir. Prehistorik dönemden Osmanlı dönemine kadar birçok tarihi eseri barındırır. Müze ayrıca çevredeki kazılarda insanlık tarihi ile ilgili önemli buluntu ve keşifler sergiliyor.

Sülüklü Han: Sülüklü Han, son yıllarda şehrin en dikkat çekici hanlarından biri olmuştur. Adını, tedavide kullanılan doktor ve şifacılar tarafından kuyudan çıkarılan sülüklerden almıştır. Diyarbakır'a özgü kahveyi otantik bir ortamda içmek isteyen herkes için huzurlu bir ortam.

Hasan Paşa Hanı: Diyarbakır'ın merkez ilçelerinden Sur'da bulunan han, 14. yüzyıldan beri korunmuş en önemli anıtlardan biridir. Handa restoranlar, kahvaltı mekanları ve antika satan tarihi dükkanlar bulunmaktadır. Tarihi dokusunu koruyan han, günümüzde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmuştur.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store