0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Bakü - Marakeş Uçak Bileti

Bakü - Marakeş uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Bakü Şehir Rehberi

Azerbaycan’ın başkenti olan Bakü “Kafkaslar’ın Başkenti” olarak ön plana çıkmaktadır. Kafkasya’nın en büyük ve en önemli şehridir. Kütlür ve ticaret merkezi olmanın yanı sıra Hazar Denizi kıyısında bulunan en büyük limana da ev sahipliği yapmaktadır. Bakü şehir olarak üç farklı kısıma ayrılmaktadır. Bunlardan ilki “İçeri Şehir” olarak da bilinen eski ve tarihi yapıların olduğu yer, Sovyet döneminden kalma yapıların olduğu yer ve yeni, modern binaların olduğu yerler olarak ayrılmıştır. Görülmeye değer bir çok yapıtı görmek ve bu eşsiz güzellikte ki şehire sadece nüfus cüzdanı ve Bakü uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz.

Bakü Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bakü uçak bileti alıp Bakü’ye seyahat edenlerin Bakü hakkında bilmesi gereken şeylerin başında, Bakü Kafkasya bölgesinde bulunan 2130 km² yüz ölçümüne sahip, şehirde yaşayanların çoğunun Azerbaycan Türkü olduğunu bilmesi gerekir. Şehirde genellikle Azerbaycan Türkçesi kullanılır. Ilıman bir iklime sahip olan Bakü’de toplam 2,293,700 kişi yaşamaktadır. Şehirde bulunan Haydar Aliyev Havalimanı’na Bakü uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz.
 

Bakü’ye Nasıl Gidilir?

Kafkasya bölgesinde yer alan Bakü, Kafkasların en büyük ve Azerbaycan’ın başkenti olarak ön plana çıkmaktadır. Bakü’ye seyahat etmek için Bakü şehrin de bulunan Haydar Aliyev Havalimanı kullanabilirsiniz. Alacağınız Bakü uçak bileti sayesinde Türk Havayolu Şirketleri veya Azerbaycan’ın ulusal hava yolu şirketi olan Azal’dan Bakü uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz. Eğer tren ile gitmek isterseniz. Türkiye üzerinden herhangi bir yolcu treni Bakü’ye gitmemektedir. Fakat Rusya Federasyonu’ndan düzenli olarak Moskava-Bakü arası gece tren seferleri düzenlenmektedir.

Türkiye-Bakü arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Bakü arası uçakla 2 saat 45 dakika sürmektedir. 

Bakü Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek ticaret merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Bakü, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Bakü uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Bakü’de nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Alev Kuleleri: Bakü’de bulunan toplamda 3 binadan oluşan bu kuleler 2013 yılında En iyi Otel ve Turizm Kompleksi ödülünü almıştır. Dış kaplamasının tamamı LED ekranlarla kaplıdır. Bakü’nün en uzun binaları olan Kuleler, içerisinde apartmanlardan otellere ve ofislere kadar birçok şeyi barındırmaktadır. Görenleri ve gezenleri kendine hayran bırakan kompleks Bakü’de mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. 

Kız Kalesi: İçeri Şehir olarak adlandırılan Azerbaycan’ın sembol simgelerinden biri haline gelmiş olan Kız Kalesi içinde ki Şirvanşahlar Sarayı ile birlikte UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne girmiştir.

Şirvanşahlar Sarayı: UNESCO tarafından da güzelliği tescillenen sarayda toplam 52 oda vardır. Şah’ın ailesi için bir türbe ve hamam vardır. İç kısımlarında ise 34 basamak merdiven ile inilen yer altı su deposu bulunmaktadır.

Bibi-Heybet Camii: Kafkaslarda bulunan İslam mimarisinin en güzel yansımalarından biridir. Ukeyma Hanum türbesi ile birlikte Bakü’de Müslümanlar için önemli bir merkez haline gelmiştir.

Letif Kerimov Halı Müzesi: Azerbaycan’ın dünya çapına ünü yayılmış ender zanaatlardan biride halıcılık ve dokumacılıktır. Halı sanatının başkentinde bulunan Halı Müzesi Bakü’nün en çok ziyaret edilen müzelerinden biridir. İçerisinde tam tamına 6.000 halı sergilenmektedir. Müze ismini Bakü’nün ünlü halıcısı Letif Kerimov’dan almaktadır.

Bakü Bulvarı: Hazar Denizi’nin sahiline doğru paralel uzanan Batı ve Doğu yönüne doğru ilerleyen bulvar Bakü Şehri için bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Bulvar boyunca Bakü Kristal Salon, Bakü Dönme Dolap, Azerbaycan Halı Müzesi’nin yeni binası, Park Bulvar Alışveriş Merkezi, Bakü İş Merkezi ve çeşitli heykeller size eşlik edecektir.

Çamur Volkanları: Dünyadaki çamur volkanlarının üçte birine sahip olan Bakü, bu çamur volkanları sayesinde bir çok turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Minyatür Kitap Müzesi: Bakü’de bulunan bu minyatür Kitap müzesi, Dünyanın ilk ve tek minyatür kitap müzesidir. İçinde bulunan kitap koleksiyonu’ndan ve bu özelliğinden dolayı Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiştir. 7,7 santimetreden küçük, 5,600 kitap sergilenmektedir.

Belirtmiş olduğumuz alanların yanı sıra Bakü gezilecek ve görülecek pek çok yerin olduğunu dile getirebiliriz. Hemen sizlere maddeler halinde listeleyelim.

  • Azerbaycan Edebiyatı Müzesi
  • Yanar Dağ
  • Ateşgah – Ateş Tapınağı
  • Devlet Bayrağı Meydanı
  • Azerbaycan Ulusal Güzel Sanatlar Merkezi
  • Bakü Televizyon Kulesi
  • Targovi Caddesi

Bakü'de Ne Yenir Ne İçilir?

Kafkasların büyülü şehirlerinden Bakü tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra mutfağı bakımından da adından söz ettiriyor. Zengin yemekleri ile kültürel birikimini harmanlayan Bakü mutfağı lezzet tutkunları için vazgeçilmez bir yer. Peki Bakü’de Ne yenir Ne içilir? Gelin hep birlikte bu soruya cevap arayalım…

Duşbara: Bakü’de oldukça meşhur olan bu çorba çeşidi. İçine isteğinize göre peynir ve kıyma koyarak pişirilir. Şekil bakımından Mantıya benzeyen Duşbara Bakü’de tadılması gereken yemeklerden biri.

Azeri Plovu: Genellikle özel günlerin vazgeçilmezi olan Azeri Plov’u bildiğimiz pirinç pilavına, kuru üzüm, kuru kayısı, ve kızartılmış tavuk veya kuzu etkinin katılıp dinlendirilmesiyle yapılıyor.

Bakü Baklavası: Geleneksel baklava usulü ile açılıp içerisine şerbet yerine safran dökülüyor. Bakü’yü ziyaret edip bu enfes tatlıyı tatmadan geri dönmeyin.

Piti Aşı: Bakü’de soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan Pitti Aşı, içerisine nohut, et gibi malzemelerin birleştirip güveç kaplara konulmasıyla pişiriliyor.

Levengi: Tavuk eti, Salça, ceviz ve soğanlı iç harcının içine doldurulup tandırda pişirilerek servis edildiği yemektir.

Şekerbura: Genellikle özel günlerde ve Nevruz kutlamalarında yapılan yumuşak tatlıdır. İçinde bulunan fındık ile lezzet severlerin damağına hitap etmektedir.

Listemizde yer almayan daha onlarca Bakü mutfağının eşsiz yemeklerini Bakü’yü keşfettikten sonra tatmak için Bakü uçak bileti’niz hava-yollari.com’da!

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Marakeş Şehir Rehberi

Marakeş, hiç şüphesiz, canlı pazarları, kokulu baharat dükkanları, merkezi Djema'a El Fna meydanı, görkemli sarayları ve geleneksel medinasıyla dünyaca ünlü Fas'ın kalbidir. Kraliyet riyadları, lüks otelleri, son moda sanat galerileri ve uluslararası festivalleri ile Fas’ın ilk başkenti olma özelliğini taşıyan Marakeş, Fas'ın orta kısmında bulunur. Şehir Atlantik ile Fas arasında bir geçiş noktası oluşturmaktadır. "Kırmızı Şehir" olarakta bilinen Marakeş 1 milyon 200 binden fazla nufusa sahiptir. Marakeş’e çöl iklimi egemendir. Bu nedenle yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılıman bir iklime sahiptir. Seyahat zamanınızı sonbaharda planlamanız sizi biraz olsun çöl ikliminin etkilerini yaşamanızı en aza indirecektir. Kuzey Afrika’nın en büyülü şehri olan Marakeş yıl boyunca bir çok noktadan turisti ağırlamaktadır. Sizde Marakeş uçak bileti alarak Fas’ın bu büyüleyeci şehrini keşfedebilirsiniz.

Marakeş’e Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Marakeş Menara Havalimanı’na Marakeş uçak bileti satın alabilirsiniz. Marakeş’e ulaşım Türkiye’den hava yolu ile sağlanabilmektedir. İstanbul ilinden Marakeş’te bulunan Marakeş Menara Uluslararası Havalimanı’na yaklaşık olarak 7 saat 10 dakika uçuş ile ulaşabilmeniz mümkündür.

Marakeş'de Gezilecek Yerler

Marakeş pek çok harikaya sahip bir şehirdir ve bu egzotik Kuzey Afrika şehrinde ziyaret edilebilecek en iyi yerleri ve popüler yerleri bulmak bir ömür sürebilir. Öyleyse, kırmızı şehri ziyaret etmeyi planlıyorsanız ve neyi ziyaret edeceğinizi bilmiyorsanız sizler için hazırladığımız bu rehbere göz atabilirsiniz.

Djema'a el Fna:  Marakeş, en çokta simgesel yapısı Djema'a el Fna meydanıyla tanınır . Kendinizi gerçekten kırmızı şehre kaptırmak ve Marakeş'in antik ruhunu hissetmek istiyorsanız, tercihen geceleri Djema'a el Fna'yı ziyaret etmelisiniz. Ana meydanda uygun fiyatlı meyve suları (gün boyu servis edilir), yemek tezgahlarında lezzetli ızgara etler, yılan oynatıcıları, kına yapan kadınlar ve çok daha fazlasını bulabilirsiniz..

El Bahia Sarayı:  Bahia Sarayı, Fas'ın Marakeş kentinde 19. yüzyıldan kalma bir saraydır. Günümüzde El Bahia Sarayı, halka açık kalıcı bir müze olmasının yanı sıra mutlaka görülmesi gereken bir tarihi cazibe merkezidir. Saray, yeşil avluları ile zarif fayans ve Fas mimarisi ile dekore edilmiştir

Koutoubia Camii:  Marakeş'in merkezine vardığınız an Koutoubia Camii gözünüze çarpacak ilk manzara olacaktır. Büyüleyici minaresi, kırmızı şehrin silüetine karşı dimdik duruyor ve sadece hayranlık uyandıran bir mimari yapı ve manevi bir sembol olarak değil, aynı zamanda yönlerini almaya çalışan ziyaretçiler için bir referans noktası olarak da hareket ediyor.

Marakeş Medina:  Yüksek duvarlar ve kerpiç evlerle çevrili medinaya hayran kalacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Gümüş, deri, tekstil, ahşap ve seramik el sanatlarıyla dolu canlı çarşıların yanı sıra hediyelik eşyalar ve geleneksel mobilyalar satan renkli pazarlarında büyük keyifle dolaşabilirsiniz. Kokulu baharatlar satan küçük dükkanlara ve her türlü sokak yemeği sunan yiyecek satıcılarına uğramayı unutmayın

Jardin Majorelle: Fransız sanatçı Jacques Majorelle tarafından tasarlanan ve daha sonra ünlü moda tasarımcısı Yves Saint Laurent'e ait olan bahçe, bambu, muz ağaçları ve diğer bahçelerde bulunamayacak kadar çok kaktüs ve çöl bitkisi gibi egzotik bitkilere ev sahipliği yapmaktadır.

Marakeş'te Ne Yenir?

Marakeş'te yemeklerde daha çok et, balık ve sebze ağırlıklı bir yemek kültürü olduğunu söyleyebiliriz. Her köşebaşında çeşit çeşit meyve suyu satanları görebilirsiniz. Eğer Marakeş’te ne yiyeceğinizi bilmiyorsanız rehberimize mutlaka göz atın.

Tagine: Marakeş’in en bilindik yemeklerinden biridir. Baharatlar ve hurma veya patates gibi diğer malzemelerle kaynamaya ve yavaş pişirmeye bırakılan balık, tavuk veya kuzu gibi türlü et çeşitleri içerir.

Bestilla: Bu eşsiz Fas yemeği, lezzetli bir et turtasına benziyor ve hem tatlı hem de tuzlu tatlardan yapılıyor. Genellikle et suyu ve baharatlarla yavaş pişirilmiş kıyılmış etle doldurulmuş olan Bestilla, genellikle üzerine pudra şekeri, tarçın ve kızarmış badem serpilen gevrek hamurla kaplanır ve servis edilir.

Kuskus: Otantik Berberi mutfağının klasik bir mihenk taşı olan kuskus, pişmiş sebze veya et çeşitleri de dahil olmak üzere çeşitli farklı yemeklerin yanında gelen bir tür mezedir. 

Harira: Harira mercimek, nohut ve domatesten yapılan geleneksel bir Marakeş çorbasıdır.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store