0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Gence - Fas Uçak Bileti

Gence - Fas uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Gence Şehir Rehberi

Etimolojik olarak “Geniş, bol” anlamına gelen Gence 1 milyonun üzerinde nüfusuyla Azerbaycan’ın ikinci büyük şehridir. Defalarca tarihte ismi değişmesine rağmen 1989 yılında orjinal ismine kavuşmuştur. Küçük bir yüzölçümüne sahip şehirde nüfusunun da çok kalabalık olduğu söylenemez. Küçük yüz ölçümü olmasına rağmen bir çok tarihi alanı sınırları içinde bulunmaktadır. Bakü'den 375 km uzaklıkta, Azerbaycan'ın batısındaki Kür-Araz ovasında Gence-Gazakh ovasında yer almaktadır. Deniz seviyesinden 400-450 metre yüksekte bulunan Gence, yarı kurak bir iklime sahiptir

Gence merkezi Heydar Allyev’in heykeli  kamusal binalar ve büyük bir park bulunuyor. Şehir içinde toplu taşıma araçları ile dolaşabilirsiniz. Çok gelişmiş bir toplu taşıma ağı olmasada turisitik alanlar ulaşım daha kolay. Araç kiralama ve taksi gibi alternatif ulaşım yolları sizi zaman ve konfor anlamında daha rahat etmenizi sağlayacaktır. 

 

Gence’ye Nasıl Gidilir?

Gence’ye Türkiye’den direkt olarak sadece İstanbul’dan uçak bileti alarak yaklaşık bir buçuk saatte  ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Gence'de Gezilecek Yerler

Gence’de görmeniz gereken yerler: Han Bağı, Göygöl, Dünya’nın en büyük 5 parkından biri olan Haydar Aliyev Parkı,  Maralgöl, , Nizami Türbesi, iki katlı ‘Butulka Ev’ (Şişe Ev), Şah Abbas Kervansarayı ve saymakla bitmicek yerler... 

Nizami Gencevi’nin Anıt Mezarı: Ünlü şair Nizami Gencevi’nin anıt mezarında ayrıca yakınında bulunan türbede anne ve babasınında mezarları vardır. Azerbaycan halkının kültürel değerlere olan ilgisini heryerde karşılaştığınız park, heykel, tarihi yapılarda görebilirsiniz. Nizami Gencevi’nin müzesinde şairin birçok eserini görebilirsiniz.

Haydar Aliyev Parkı: Haydar Aliyev ismini Azerbaycan’ın her noktasında görebilirsiniz. Haydar Aliyev Parkıda bunlardan birisidir. Parkta müze, heykeller ve uzun yürüyüş yollarını görebilirsiniz.

Atatürk Bulvarı: Şehrin en işlek bulvarlarından birisidir. Bulvar üzerinde Tarih ve Cumhuriyet Müzeleri bulunmaktadır.

City Hall: Büyük kapıları üzerinde bulunan sembollerle dikkat çeken bu büyük yapı  şehrin yönetim binası olarak kullanılmaktadır.

Şişe Ev: Şişe Ev (Butulka), şehirde ziyaret ettiğinizde size ilginç yerlerden birisi gelecektir, 1966’da yapılan tarihi yapının tamamında 44 bin şişe (butulka) ve deniz taşı kullanılmıştır.

Goygol: Doğayla iç içe bulunabiliceğiniz ve şehir merkezine karayoluyla yaklaşık 30 dakika uzaklıkta bulunan göl ve çevresi hem bireysel gezinti yapmak hem de ailece piknik yapmak için güzel bir alan. Birbirinden güzel fotoğraf ve videolarlarla eşsiz biriktirebilirsiniz.

Lutheryan Kilisesi: Sağlam bir şekilde halen ayakta bulunan kilise 1885 yılında almanlar tarafında yaptırılmış. 1941 yılına kadar ibadete açık olan kilise, artık Devlet Kukla Tiyatrosu olarak kullanılmaktadır.

Cuma Cami: İran Şahı I.Abbas 1606 yılından genceyi fethetmesinden sonra bu camiyi yaptırmış. Çifte minareli camide, bir hamam, medrese ve mezarlık bulunmaktadır.

 

Gence'de Ne Yenir?

Gence’de sizi çok lezzetli yemekleri ve tatlıları sizi bekliyor olacak. Özellikle Gence baklavasının azerbaycan halkı arasında yeri başkadır.

Kutab: ince açılmış hamurdan yapılan bir gözleme çeşidi. Özellikle kahvaltılarda yer bulan kutab genellikle pırasa, et yada balkağıyla yapılır ve saçta pişirilir. 

Gürze: Bir mantı çeşidi olan gürze, daha büyük ve iri yapılmaktadır.

Bakla pilavı: Dereotu, pirinç ve bakla kullanılarak yapılan bir pilav çeşidi.

Dovga: Azerbaycan halkı için vazgeçilmezz çorbalardan biridir.

Şaşlık: Şiş kebaba benzeyen şaşlık lezzzetli etleriyle ve kömür ateşinde pişirildikten sonra sebzeyle ikram ediliyor.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Fas Şehir Rehberi

Fas, Afrika'nın Kuzey Batı kıyısında yer alır ve Kuzey Atlantik Okyanusu'nun yanı sıra Akdeniz'de de limanlara sahiptir. En kalabalık üçüncü Arap ülkesidir. Fas, Cezayir ile olan sınırının en büyük bölümünüBatı Sahra çölüyle Güneyde paylaşıyor. Fas, on altı bölgeye ayrılmıştır . Her bölge ayrıca illere ve vilayetlere bölünmüştür. Fas'ın başkenti Rabat , en büyük şehri ise Kazablanka'dır. Ulusal para birimi Fas Dirhemi'dir . Sizlerde Fas uçak bileti alarak hemen bu harika ülkeyi ziyaret edebilirsiniz. 

Fas’a Nasıl Gidilir?

Fas ülkesine gitmek isteyenler İstanbul ilinden hemen hemen her gün kalkan uçaklarla birlikte gidebilmektedir. Fas’a direkt ve aktarmalı uçuşlar bulunmaktadır. Bu uçuşlar için ülkemizde İstanbul ve Ankara’dan kalkış yapılarak Rabat ve Kazablanka’ya inişler yapılmaktadır. 

Fas’a Nasıl Bir Yer?

Fas, hem ziyaret etmek hem de keşfetmek için merak uyandıran doğal güzellikler ve unutulmaz yerler bakımından zengin bir ülkedir. Kendini Fas kültürüne ve tarihine dalmak isteyenler için ziyaret edilebilecek yüzlerce cami , saray ve tarihi yer vardır. Chefchaouen Dağları ve Oregano Dağları gibi çarpıcı dağ sıraları ile çerçevelenen Fas manzarası da aynı derecede sizlere unutulmaz bir an bırakabilir.

Fas İçin Vize Gerekli Mi?

Fas’a gitmeye karar verdikten sonra genellikle ilk sorulan soru vize uygulanıp uygulanmadığıdır. Fas T.C. vatandaşlarına 90 güne kadar vizesiz bir şekilde kapılarını açmaktadır. Pasaportunuz bu aşamada yeterli olacaktır. Geçmişteki uygulamalara nazaran günümüzde göç polisine gitmeksizin girişte Registre kâğıdını doldurarak tatilinize başlayabilirsiniz. 

Fas Türkiye Arası Uçakla Kaç Saat Sürer?

Fas’ı havayolu şirketi kullanarak tercih edecekler yaklaşık olarak 4 saat 30 dakika içerisinde Fas’a ulaşmış oluyor. İstanbul ile Fas arası uçuş süresi tam olarak 4 saat 30 dakika sürmektedir. Ancak bu süre rötarsız ve aktarmasız uçuşlar için geçerlidir.

Fas Gezilecek Yerler Nelerdir?

Fas’da gerek tarihi anlamda gerekse doğal güzellikler anlamında gezebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır. Geçmiş yıllara nazaran bu alanları günümüzde revize edilerek oldukça çok tercih edilmiş olduğunu dile getirebiliriz. 

Medersa Bou Inania: 1350 ile 1357 yılları arasında Merenid sultanı Bou Inan tarafından yaptırılmıştır. Şehirdeki gayrimüslimlerin girebileceği birkaç dini yapıdan biri olan Medersa, Fas'ın en görkemli yapılarından biridir.

Fes el Bali: Medine bölgesi ve şehrin en eski mahallesidir. Dünyanın ayakta kalan en büyük mahallesi olduğu düşünülüyor. Bölgenin ana kapısı Bab Boujloud'dur . Bu büyük eski kapıya yaklaştığınızda, mahallenin ünlü simgesel yapısının harika manzaralarını görebilirsiniz.

Qaraouiyine Camii: MS 857'de kutsal şehir Kairouan'dan Tunuslu göçmenler tarafından inşa edilen Qaraouiyine Camii , ortaçağ döneminin en seçkin üniversitelerinden biriydi. Bugün, halen ibadet edilen bir cami olarak kullanılmaktadır. 20.000 kişilik mescit kapasitesi ile Fas'ın en büyük ibadet merkezlerinden biridir

Volubilis Volublis: Fas'ta Meknes yakınlarında Fez ve Rabat arasında bir arkeolojik yapıdır.

Koutoubia Camii:Koutoubia Camii, her yönden kilometrelerce uzaktan görülebilen 70 metre yüksekliğindeki çarpıcı minaresiyle Marakeş'in en ünlü simgesel yapısıdır.

Yukarıda belirtmiş olduklarımızın yanı sıra Fas da gezebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır. Bunlardan da ön plana çıkanları sizlere maddeleyelim.

  • Medersa Ben Youssef
  • Saadian Mezarları
  • Bahia Sarayı
  • Dar Si Said Fas Sanatları ve El Sanatları Müzesi
  • Almoravid Koubba
  • Majorelle Bahçeleri
  • Badi Sarayı
  • Manara Bahçeleri

Tüm bu doğal güzellikleri ve tarihi mekanları ziyaret etmek isteyenlerin Fas uçak bileti almaları yeterli olacaktır. Sizlerde eşsiz güzelliklere ve tarihe sahip olan bu güzel ülkeyi ziyaret ederek birçok anı biriktirebilirsiniz.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store