0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

İzmir - Gence Uçak Bileti

İzmir - Gence uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

İzmir Şehir Rehberi

İzmir, Türkiye’nin en büyük üçüncü şehridir. Nüfusu 4 milyondan fazla olan İzmir, Ege Bölgesi’nde yer alan İzmir, Ege’nin en gelişmiş şehridir. İzmir aynı zamanda doğal güzelliklerinin mavi bayraklı plajları ve tarihi geçmişiyle Türkiye'nin turizm kentidir Bu tarihi şehir, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu topraklarda yaşayan birçok medeniyete ait tarihi eserler ve binalar, yapıtlar bulunmaktadır. İzmir, geçtiğimiz yıllarda dünyanın en hızlı büyüyen ikinci şehri oldu. Şehir aynı zamanda dünyanın altıncı yaşanabilir şehridir. Ayrıca İzmir, Türkiye'de sanayi ve tarımın merkezidir. Öte yandan şehrin Aliağa ve Alsancak ilçelerinde uluslararası limanları bulunmaktadır Eğitim perspektifinden bakarsak, İzmir aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi gibi ülkenin en kaliteli üniversitelerine sahiptir. İzmir uçak bileti alarak “Ege’nin İncisi” İzmir’i ziyaret edebilirsiniz.

İzmir’e Nasıl Gidilir?

Ege  bölgesinde yer alan İzmir, Ege’nin en büyük ve Türkiye’nin en büyük üçüncü şehri olarak ön plana çıkmaktadır. İzmir’e seyahat etmek için İzmir şehrin de bulunan Adnan Menderes Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız İzmir uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz

İzmir Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek ticaret merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan İzmir, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. İzmir uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri İzmir’de nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Asansör :  İzmir'in Karataş semtinde yer alan bu tarihi asansör kulesi 1901 yılında inşa edilmiştir. Asansör, limandan yamaçlara ulşmanızı sağlar ve en üst katında şehrin muhteşem manzarasını görebilirsiniz.

Atatürk Anıtı:  İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan bu ünlü savaş anıtı , 1932'de dikilmiş ve Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bronz atlı heykelini içeriyor.

İzmir Arkeoloji Müzesi : Tunç Çağı ile Yunan ve Roma dönemlerine ait büstler, heykeller ve aletler de dahil olmak üzere İzmir çevresinden bir dizi eseri sergileyen büyük bir arkeoloji müzesi
‘ni mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Kadifekale: Kadife Kalesi olarak da bilinen antik kale, Büyük İskender'in hükümdarlığı döneminde inşa edilmiş ve bugün hala ayakta durmaktadır.

Kemeraltı Çarşısı - İzmir'in çarşı bölgesi ve şehrin en hareketli bölgelerinden biri. Büyük ev sahipliği tarihi pazara , hem de Hisar Camii , tarihler 1590s için geri Osmanlıca & Avrupa stilleri ve bir karışımı tasarlanmış büyük kubbeli yapısı.

Konak Meydanı : 1901 yılında inşa edilen tarihi bir simge yapı olan İzmir Saat Kulesi'ne ev sahipliği yapan Konak semtinde bulunan İzmir’in simge yerlerinden biridir.

İzmir ilinde ayrıca görülmeye değer 2 UNESCO Dünya Mirası Alanı bulunmaktadır . Pergamon Akropal'ın Roma kalıntıları, şehrin kuzeyinde yaklaşık 2 saatlik bir araba  mesafesinde yer alırken , antik Yunan kenti Efes kalıntıları , Anadolu'nun batı kıyısındaki şehrin güneyinde yaklaşık araçla 1 saatlik sürüş mesafesindedir.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Gence Şehir Rehberi

Etimolojik olarak “Geniş, bol” anlamına gelen Gence 1 milyonun üzerinde nüfusuyla Azerbaycan’ın ikinci büyük şehridir. Defalarca tarihte ismi değişmesine rağmen 1989 yılında orjinal ismine kavuşmuştur. Küçük bir yüzölçümüne sahip şehirde nüfusunun da çok kalabalık olduğu söylenemez. Küçük yüz ölçümü olmasına rağmen bir çok tarihi alanı sınırları içinde bulunmaktadır. Bakü'den 375 km uzaklıkta, Azerbaycan'ın batısındaki Kür-Araz ovasında Gence-Gazakh ovasında yer almaktadır. Deniz seviyesinden 400-450 metre yüksekte bulunan Gence, yarı kurak bir iklime sahiptir

Gence merkezi Heydar Allyev’in heykeli  kamusal binalar ve büyük bir park bulunuyor. Şehir içinde toplu taşıma araçları ile dolaşabilirsiniz. Çok gelişmiş bir toplu taşıma ağı olmasada turisitik alanlar ulaşım daha kolay. Araç kiralama ve taksi gibi alternatif ulaşım yolları sizi zaman ve konfor anlamında daha rahat etmenizi sağlayacaktır. 

 

Gence’ye Nasıl Gidilir?

Gence’ye Türkiye’den direkt olarak sadece İstanbul’dan uçak bileti alarak yaklaşık bir buçuk saatte  ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Gence'de Gezilecek Yerler

Gence’de görmeniz gereken yerler: Han Bağı, Göygöl, Dünya’nın en büyük 5 parkından biri olan Haydar Aliyev Parkı,  Maralgöl, , Nizami Türbesi, iki katlı ‘Butulka Ev’ (Şişe Ev), Şah Abbas Kervansarayı ve saymakla bitmicek yerler... 

Nizami Gencevi’nin Anıt Mezarı: Ünlü şair Nizami Gencevi’nin anıt mezarında ayrıca yakınında bulunan türbede anne ve babasınında mezarları vardır. Azerbaycan halkının kültürel değerlere olan ilgisini heryerde karşılaştığınız park, heykel, tarihi yapılarda görebilirsiniz. Nizami Gencevi’nin müzesinde şairin birçok eserini görebilirsiniz.

Haydar Aliyev Parkı: Haydar Aliyev ismini Azerbaycan’ın her noktasında görebilirsiniz. Haydar Aliyev Parkıda bunlardan birisidir. Parkta müze, heykeller ve uzun yürüyüş yollarını görebilirsiniz.

Atatürk Bulvarı: Şehrin en işlek bulvarlarından birisidir. Bulvar üzerinde Tarih ve Cumhuriyet Müzeleri bulunmaktadır.

City Hall: Büyük kapıları üzerinde bulunan sembollerle dikkat çeken bu büyük yapı  şehrin yönetim binası olarak kullanılmaktadır.

Şişe Ev: Şişe Ev (Butulka), şehirde ziyaret ettiğinizde size ilginç yerlerden birisi gelecektir, 1966’da yapılan tarihi yapının tamamında 44 bin şişe (butulka) ve deniz taşı kullanılmıştır.

Goygol: Doğayla iç içe bulunabiliceğiniz ve şehir merkezine karayoluyla yaklaşık 30 dakika uzaklıkta bulunan göl ve çevresi hem bireysel gezinti yapmak hem de ailece piknik yapmak için güzel bir alan. Birbirinden güzel fotoğraf ve videolarlarla eşsiz biriktirebilirsiniz.

Lutheryan Kilisesi: Sağlam bir şekilde halen ayakta bulunan kilise 1885 yılında almanlar tarafında yaptırılmış. 1941 yılına kadar ibadete açık olan kilise, artık Devlet Kukla Tiyatrosu olarak kullanılmaktadır.

Cuma Cami: İran Şahı I.Abbas 1606 yılından genceyi fethetmesinden sonra bu camiyi yaptırmış. Çifte minareli camide, bir hamam, medrese ve mezarlık bulunmaktadır.

 

Gence'de Ne Yenir?

Gence’de sizi çok lezzetli yemekleri ve tatlıları sizi bekliyor olacak. Özellikle Gence baklavasının azerbaycan halkı arasında yeri başkadır.

Kutab: ince açılmış hamurdan yapılan bir gözleme çeşidi. Özellikle kahvaltılarda yer bulan kutab genellikle pırasa, et yada balkağıyla yapılır ve saçta pişirilir. 

Gürze: Bir mantı çeşidi olan gürze, daha büyük ve iri yapılmaktadır.

Bakla pilavı: Dereotu, pirinç ve bakla kullanılarak yapılan bir pilav çeşidi.

Dovga: Azerbaycan halkı için vazgeçilmezz çorbalardan biridir.

Şaşlık: Şiş kebaba benzeyen şaşlık lezzzetli etleriyle ve kömür ateşinde pişirildikten sonra sebzeyle ikram ediliyor.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store