0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Marakeş - Gence Uçak Bileti

Marakeş - Gence uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Marakeş Şehir Rehberi

Marakeş, hiç şüphesiz, canlı pazarları, kokulu baharat dükkanları, merkezi Djema'a El Fna meydanı, görkemli sarayları ve geleneksel medinasıyla dünyaca ünlü Fas'ın kalbidir. Kraliyet riyadları, lüks otelleri, son moda sanat galerileri ve uluslararası festivalleri ile Fas’ın ilk başkenti olma özelliğini taşıyan Marakeş, Fas'ın orta kısmında bulunur. Şehir Atlantik ile Fas arasında bir geçiş noktası oluşturmaktadır. "Kırmızı Şehir" olarakta bilinen Marakeş 1 milyon 200 binden fazla nufusa sahiptir. Marakeş’e çöl iklimi egemendir. Bu nedenle yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılıman bir iklime sahiptir. Seyahat zamanınızı sonbaharda planlamanız sizi biraz olsun çöl ikliminin etkilerini yaşamanızı en aza indirecektir. Kuzey Afrika’nın en büyülü şehri olan Marakeş yıl boyunca bir çok noktadan turisti ağırlamaktadır. Sizde Marakeş uçak bileti alarak Fas’ın bu büyüleyeci şehrini keşfedebilirsiniz.

Marakeş’e Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Marakeş Menara Havalimanı’na Marakeş uçak bileti satın alabilirsiniz. Marakeş’e ulaşım Türkiye’den hava yolu ile sağlanabilmektedir. İstanbul ilinden Marakeş’te bulunan Marakeş Menara Uluslararası Havalimanı’na yaklaşık olarak 7 saat 10 dakika uçuş ile ulaşabilmeniz mümkündür.

Marakeş'de Gezilecek Yerler

Marakeş pek çok harikaya sahip bir şehirdir ve bu egzotik Kuzey Afrika şehrinde ziyaret edilebilecek en iyi yerleri ve popüler yerleri bulmak bir ömür sürebilir. Öyleyse, kırmızı şehri ziyaret etmeyi planlıyorsanız ve neyi ziyaret edeceğinizi bilmiyorsanız sizler için hazırladığımız bu rehbere göz atabilirsiniz.

Djema'a el Fna:  Marakeş, en çokta simgesel yapısı Djema'a el Fna meydanıyla tanınır . Kendinizi gerçekten kırmızı şehre kaptırmak ve Marakeş'in antik ruhunu hissetmek istiyorsanız, tercihen geceleri Djema'a el Fna'yı ziyaret etmelisiniz. Ana meydanda uygun fiyatlı meyve suları (gün boyu servis edilir), yemek tezgahlarında lezzetli ızgara etler, yılan oynatıcıları, kına yapan kadınlar ve çok daha fazlasını bulabilirsiniz..

El Bahia Sarayı:  Bahia Sarayı, Fas'ın Marakeş kentinde 19. yüzyıldan kalma bir saraydır. Günümüzde El Bahia Sarayı, halka açık kalıcı bir müze olmasının yanı sıra mutlaka görülmesi gereken bir tarihi cazibe merkezidir. Saray, yeşil avluları ile zarif fayans ve Fas mimarisi ile dekore edilmiştir

Koutoubia Camii:  Marakeş'in merkezine vardığınız an Koutoubia Camii gözünüze çarpacak ilk manzara olacaktır. Büyüleyici minaresi, kırmızı şehrin silüetine karşı dimdik duruyor ve sadece hayranlık uyandıran bir mimari yapı ve manevi bir sembol olarak değil, aynı zamanda yönlerini almaya çalışan ziyaretçiler için bir referans noktası olarak da hareket ediyor.

Marakeş Medina:  Yüksek duvarlar ve kerpiç evlerle çevrili medinaya hayran kalacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Gümüş, deri, tekstil, ahşap ve seramik el sanatlarıyla dolu canlı çarşıların yanı sıra hediyelik eşyalar ve geleneksel mobilyalar satan renkli pazarlarında büyük keyifle dolaşabilirsiniz. Kokulu baharatlar satan küçük dükkanlara ve her türlü sokak yemeği sunan yiyecek satıcılarına uğramayı unutmayın

Jardin Majorelle: Fransız sanatçı Jacques Majorelle tarafından tasarlanan ve daha sonra ünlü moda tasarımcısı Yves Saint Laurent'e ait olan bahçe, bambu, muz ağaçları ve diğer bahçelerde bulunamayacak kadar çok kaktüs ve çöl bitkisi gibi egzotik bitkilere ev sahipliği yapmaktadır.

Marakeş'te Ne Yenir?

Marakeş'te yemeklerde daha çok et, balık ve sebze ağırlıklı bir yemek kültürü olduğunu söyleyebiliriz. Her köşebaşında çeşit çeşit meyve suyu satanları görebilirsiniz. Eğer Marakeş’te ne yiyeceğinizi bilmiyorsanız rehberimize mutlaka göz atın.

Tagine: Marakeş’in en bilindik yemeklerinden biridir. Baharatlar ve hurma veya patates gibi diğer malzemelerle kaynamaya ve yavaş pişirmeye bırakılan balık, tavuk veya kuzu gibi türlü et çeşitleri içerir.

Bestilla: Bu eşsiz Fas yemeği, lezzetli bir et turtasına benziyor ve hem tatlı hem de tuzlu tatlardan yapılıyor. Genellikle et suyu ve baharatlarla yavaş pişirilmiş kıyılmış etle doldurulmuş olan Bestilla, genellikle üzerine pudra şekeri, tarçın ve kızarmış badem serpilen gevrek hamurla kaplanır ve servis edilir.

Kuskus: Otantik Berberi mutfağının klasik bir mihenk taşı olan kuskus, pişmiş sebze veya et çeşitleri de dahil olmak üzere çeşitli farklı yemeklerin yanında gelen bir tür mezedir. 

Harira: Harira mercimek, nohut ve domatesten yapılan geleneksel bir Marakeş çorbasıdır.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Gence Şehir Rehberi

Etimolojik olarak “Geniş, bol” anlamına gelen Gence 1 milyonun üzerinde nüfusuyla Azerbaycan’ın ikinci büyük şehridir. Defalarca tarihte ismi değişmesine rağmen 1989 yılında orjinal ismine kavuşmuştur. Küçük bir yüzölçümüne sahip şehirde nüfusunun da çok kalabalık olduğu söylenemez. Küçük yüz ölçümü olmasına rağmen bir çok tarihi alanı sınırları içinde bulunmaktadır. Bakü'den 375 km uzaklıkta, Azerbaycan'ın batısındaki Kür-Araz ovasında Gence-Gazakh ovasında yer almaktadır. Deniz seviyesinden 400-450 metre yüksekte bulunan Gence, yarı kurak bir iklime sahiptir

Gence merkezi Heydar Allyev’in heykeli  kamusal binalar ve büyük bir park bulunuyor. Şehir içinde toplu taşıma araçları ile dolaşabilirsiniz. Çok gelişmiş bir toplu taşıma ağı olmasada turisitik alanlar ulaşım daha kolay. Araç kiralama ve taksi gibi alternatif ulaşım yolları sizi zaman ve konfor anlamında daha rahat etmenizi sağlayacaktır. 

 

Gence’ye Nasıl Gidilir?

Gence’ye Türkiye’den direkt olarak sadece İstanbul’dan uçak bileti alarak yaklaşık bir buçuk saatte  ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Gence'de Gezilecek Yerler

Gence’de görmeniz gereken yerler: Han Bağı, Göygöl, Dünya’nın en büyük 5 parkından biri olan Haydar Aliyev Parkı,  Maralgöl, , Nizami Türbesi, iki katlı ‘Butulka Ev’ (Şişe Ev), Şah Abbas Kervansarayı ve saymakla bitmicek yerler... 

Nizami Gencevi’nin Anıt Mezarı: Ünlü şair Nizami Gencevi’nin anıt mezarında ayrıca yakınında bulunan türbede anne ve babasınında mezarları vardır. Azerbaycan halkının kültürel değerlere olan ilgisini heryerde karşılaştığınız park, heykel, tarihi yapılarda görebilirsiniz. Nizami Gencevi’nin müzesinde şairin birçok eserini görebilirsiniz.

Haydar Aliyev Parkı: Haydar Aliyev ismini Azerbaycan’ın her noktasında görebilirsiniz. Haydar Aliyev Parkıda bunlardan birisidir. Parkta müze, heykeller ve uzun yürüyüş yollarını görebilirsiniz.

Atatürk Bulvarı: Şehrin en işlek bulvarlarından birisidir. Bulvar üzerinde Tarih ve Cumhuriyet Müzeleri bulunmaktadır.

City Hall: Büyük kapıları üzerinde bulunan sembollerle dikkat çeken bu büyük yapı  şehrin yönetim binası olarak kullanılmaktadır.

Şişe Ev: Şişe Ev (Butulka), şehirde ziyaret ettiğinizde size ilginç yerlerden birisi gelecektir, 1966’da yapılan tarihi yapının tamamında 44 bin şişe (butulka) ve deniz taşı kullanılmıştır.

Goygol: Doğayla iç içe bulunabiliceğiniz ve şehir merkezine karayoluyla yaklaşık 30 dakika uzaklıkta bulunan göl ve çevresi hem bireysel gezinti yapmak hem de ailece piknik yapmak için güzel bir alan. Birbirinden güzel fotoğraf ve videolarlarla eşsiz biriktirebilirsiniz.

Lutheryan Kilisesi: Sağlam bir şekilde halen ayakta bulunan kilise 1885 yılında almanlar tarafında yaptırılmış. 1941 yılına kadar ibadete açık olan kilise, artık Devlet Kukla Tiyatrosu olarak kullanılmaktadır.

Cuma Cami: İran Şahı I.Abbas 1606 yılından genceyi fethetmesinden sonra bu camiyi yaptırmış. Çifte minareli camide, bir hamam, medrese ve mezarlık bulunmaktadır.

 

Gence'de Ne Yenir?

Gence’de sizi çok lezzetli yemekleri ve tatlıları sizi bekliyor olacak. Özellikle Gence baklavasının azerbaycan halkı arasında yeri başkadır.

Kutab: ince açılmış hamurdan yapılan bir gözleme çeşidi. Özellikle kahvaltılarda yer bulan kutab genellikle pırasa, et yada balkağıyla yapılır ve saçta pişirilir. 

Gürze: Bir mantı çeşidi olan gürze, daha büyük ve iri yapılmaktadır.

Bakla pilavı: Dereotu, pirinç ve bakla kullanılarak yapılan bir pilav çeşidi.

Dovga: Azerbaycan halkı için vazgeçilmezz çorbalardan biridir.

Şaşlık: Şiş kebaba benzeyen şaşlık lezzzetli etleriyle ve kömür ateşinde pişirildikten sonra sebzeyle ikram ediliyor.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store