0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Tahran - Diyarbakır Uçak Bileti

Tahran - Diyarbakır uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Tahran Şehir Rehberi

Tahran, İran'ın en büyük şehri ve başkentidir. Tahran, kuzeyden dağlık alanları, güneyden ise çöl alanlarına çıkan, dünyanın 25. aşırı nüfuslu şehridir. Kentin kuzeyi serin ve kurak, güneyinde ise sıcak ve kurak bir hava hakimdir. Tahran'da eski anıtlar, görkemli camiler, muhteşem binalar, büyük parklar ve ayrıca modern binaları görebilmek mümkün. Tahran tarihi bir şehir olarak bilinmese de görülmeye değer bir çok turistik mekana sahiptir. Birçok yapıtı görmek ve Tahran’ı görmek için Tahran uçak bileti alabilirsiniz.

Tahran Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tahran, İran’ın başkentidir. Yaklaşık 14 milyonu aşan nüfusu ile Tahran, İran'ın en büyük şehri aynı zamanda Batı Asya'nın en büyük şehridir. Şehir birçok tarihi cami, kilise, sinagog ve Zerdüşt ateş tapınağına ev sahipliği yapmaktadır. Başta Azadi (Özgürlük) Kulesi ve Milad Kulesi olmak üzere modern yapılar kentin simgesi haline gelmiştir. Çeşitli resmi olmayan diller konuşulmasına rağmen, nüfusun kabaca% 99'u Farsça konuşmaktadır. Para birimi olarak Rial kullanılmaktadır. Ortalama yaz sıcaklıkları 38 ° C’de olan Tahran’ı Tahran uçak bileti alarak gezebilirsiniz.

Tahran’a Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Tahran’a seyahat etmek için Havayolu veya tren yolculuğunu seçerek seyahat edebilirsiniz. İstanbul’dan Tahran’a aktarmasız uçuş seferleri düzenlenmektedir. Tahran uçak bileti satın alarak İstanbul’dan Tahran’a havayolunu kullanarak seyahat edebilirsiniz. Eğer tren ile yolculuk etmek istiyorsanız Van-Tahran arası düzenlenen tren seferleri ile seyahat edebilirsiniz.

 

İstanbul-Tahran arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Tahran arası uçakla 2 saat 30 dakika sürmektedir. 

 

Tahran Gezilecek Yerler

Tahran, İran İslam Cumhuriyeti'nin başkenti ve aynı zamanda Tahran Eyaleti'nin merkezidir. Tahran, dünyanın en büyük metropollerinden biri ve aynı zamanda ülkenin en büyük ekonomik merkezidir. Büyük ve küçük modern teknolojik ve endüstriyel kuruluşlarının üssü konumundadır. Tahran uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Tanran'da nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

İran Halı Müzesi: Laleh Park'ın bitişiğinde bulunan İran Halı Müzesi, Tahran müzelerinin en güzellerinden biridir. Sergilenen halıların çoğu 19. veya 20. yüzyıllara aittir

Mücevher Müzesi: Tahran’ın görkemli yerlerden biri, Avrupa Rönesansı döneminden çağdaş döneme kadar en değerli taş ve kumaşları barındıran mücevherler müzesidir. Bazıları yüzyıllar önce Asya ve Avrupa ülkelerinden buraya getirilmiş, bazıları ise İranlı sanatçılar tarafından yapılmıştır.

Milad Kulesi: Tahran Kulesi olarak da bilinen Milad Kulesi, İran'ın Tahran kentinde çok amaçlı kullanılan kuledir. Dünyanın en yüksek altıncı kulesi ve 17. en yüksek yapısıdır. 

Azadi Kulesi: Azadi Kulesi. Tahran'ın sembolü’dür. Pers imparatorluğunun 2.500. yıldönümünü anmak için inşa edilmiş, Sasani ve İslam mimarisinin unsurlarını birleştirilerek inşa edilmiştir.

Tahran Golestan Sarayı: Tahran'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Dört yüz yıldan fazladır ve ilk temelleri Safevi dönemine kadar uzanmaktadır. Uzun tarihi boyunca, özellikle Naser al-Din Şah'ın hükümdarlığı sırasında, Avrupa'ya yaptığı bir geziden sonra komplekste birçok değişiklik emri verdiği Qajar döneminde, büyük eklemeler ve değişikliklerle yenilenmiş ve daha da geliştirilmiştir.

Belirtmiş olduğumuz alanların yanı sıra Tahran’da gezilecek ve görülecek pek çok yerin olduğunu dile getirebiliriz. Hemen sizlere maddeler halinde listeleyelim.

  • Abgineh Müzesi
  • Reza Abbasi Müzesi
  • Saad Abad Sarayı
  • Tabiat Yaya Köprüsü

Tahran’da Ne Yenir Ne İçilir?

Tahran doğal güzelliklerinin yanı sıra mutfağı bakımından da adından söz ettiriyor. Zengin yemekleri ile kültürel birikimini harmanyalan Tahran mutfağı lezzet tutkunları için vazgeçilmez bir yer. Peki Tahran’da Ne yenir Ne içilir? Gelin hep birlikte bu soruya cevap arayalım…

Ghormeh sabzi: Ghormeh sabzi, genellikle Tahran’ın her yerinde yenen ve ülkenin ulusal yemeği olarak kabul edilen bir İran güvecidir. Pırasa, lahana veya ıspanak gibi yeşillikler içerir ve bu yemeğe koyu yeşil rengini, keskin tatını verir. Bu temel bileşenler, barbunya fasulyesi ve kuşbaşı et (en yaygın olarak kuzu eti) ile birleştirilir.

Kabab koobideh: genellikle soğan ve ince kıyılmış kuzu eti, sığır eti veya tavukla hazırlanan bir kebab türüdür.

Bastani sonnati: 20. yüzyılın başında Tahran'daki ilk dondurma satıcısı olan Akbar Mashti tarafından icat edilen eşsiz bir safran katkılı İran dondurmasıdır.

Âsh reshte: Soğuk kış aylarının olmazsa olmazı olan bu sağlıklı ve doyurucu çorba, çeşitli otlar ve baklagiller ile erişte içerir ve üzerine kuru nane ile kızartılmış sarımsak ve soğan karışımı eklenir.

Khoresht Gheimeh: Kurutulmuş misket limonu ile yapılan ve domates bazında pişirilen, genellikle üstte patates kızartması ile servis edilen bir dana eti ve bezelye güvecidir.

Zereshk Polo Morgh: Tavuk ve domates güvecinin yanında genellikle safran ve çileklerle yapılan bir pirinç yemeğidir.

Listemizde yer almayan daha onlarca Tahran mutfağının eşsiz yemeklerini Tahran’ı keşfettikten sonra tatmak için Tahran uçak bileti’niz hava-yollari.com’da!

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Diyarbakır Şehir Rehberi

Diyarbakır, Güneydoğu Anadolu'da Dicle Nehri kıyısında yer alan Güneydoğu Anadolu bölgesinin en büyük şehirlerinden biridir. Dokuz bin yıllık tarihiyle pek çok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmıştır. Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren önemli yapıları ile Diyarbakır uçak bileti alarak gezilmesi gereken yerlere ev sahipliği yapmaktadır.  Güneydoğu Anadolu'nun ortasında yer alan Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin gibi önemli tarihi şehirlere komşudur. Dünyanın en eski yerleşim yerleri olan Anadolu ile Mezopotamya arasında bir köprü olan bu Diyarbakır, zengin yemek kültürüne ve sayısız tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır. 

Diyarbakır’a Nasıl Gidilir?

Güneydoğu Anadolu  bölgesinde yer alan Diyarbakır, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan doğal ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Diyarbakır’a seyahat etmek için Diyarbakır şehrinde bulunan Diyarbakır Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız Diyarbakır uçak bileti sayesinde Adana’ya seyahat edebilirsiniz.

Diyarbakır Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek turistik merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Diyarbakır, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Diyarbakır uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Diyarbakır’da nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Behrem Paşa Camii: Cami, kentin güneyinde Mardin Kapısı çevresinde yer alır ve 1572 yılında inşa edilmiştir. Caminin tek kubbesi ve tek minaresi vardır. Behrem Paşa Camii, Mimar Sinan'ın İstanbul dışındaki en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilir. Cami, karmaşık mimari yapısı ile dikkat çekiyor.

Mesudiye Medresesi: Ulu Camii'nin kuzey kısmını birleştiren Mesudiye Medresesi, Artukoğulları döneminde inşa edilmiştir. Medresedeki motif ve yazıtlar burayı değerli bir sanat eseri yapmaktadır. Anadolu'daki ilk üniversite olarak bilinen medrese, Diyarbakır'da Anadolu'nun önemli tarihi eserlerinden biridir.

Malabadi Köprüsü:  Malabadi Köprüsü, 12. yüzyıl Selçuklu döneminin en önemli eserlerinden biridir. Yaklaşık 40 metre genişliğindeki sivri ana kemeri ile dünyanın en geniş kemer açıklığına sahip taş kemer köprüsüdür. Şehrin önemli bir ticaret merkezi haline gelmesinde büyük rol oynayan bu köprü, Diyarbakır'ın simgelerinden biridir.

Ziya Gökalp Müzesi: Diyarbakırlı bir aydın olan Ziya Gökalp'in doğduğu ev, 1956 yılında müze olarak açıldı. Müzede Ziya Gökalp'in kişisel eşyaları, kitapları ve fotoğraflarının yanı sıra etnografik eserler sergileniyor. Müzenin bulunduğu ev Diyarbakır'ın en önemli sivil mimari eserleri arasındadır.

Şehir Surları ve Kapıları: UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır surları, 6 km uzunluğundaki Çin Seddi'nden sonra dünyanın en uzun surlarıdır. Surlar ve kapılar, 7000 yıllık tarihte birçok medeniyet ve kültür tarafından ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilmiştir. Dünyanın en eski ve en güçlü yapılarından biri olan surlar, tarih boyunca pek çok türkülere ve efsaneye konu olmuştur.

Hevsel Bahçeleri: Dicle Nehri ile tarihi surlar arasında yer alan Hevsel Bahçeleri, 8000 yıllık tarihi boyunca otuz farklı medeniyet tarafından tarım alanı olarak kullanılmış ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde de yer almaktadır. Halen halka açık olan alan, tarımsal değerin yanı sıra kültürel ve tarihi öneme de sahiptir. Şehir surlarından rahatlıkla görebileceğiniz Hevsel Bahçeleri, muhteşem manzarasıyla büyüleyici bir atmosfere sahiptir.

Diyarbakır Arkeoloji Müzesi: Diyarbakır Arkeoloji Müzesi, bu şehrin tarihini ve etnografik yapısını daha iyi görebileceğiniz bir müzedir. Prehistorik dönemden Osmanlı dönemine kadar birçok tarihi eseri barındırır. Müze ayrıca çevredeki kazılarda insanlık tarihi ile ilgili önemli buluntu ve keşifler sergiliyor.

Sülüklü Han: Sülüklü Han, son yıllarda şehrin en dikkat çekici hanlarından biri olmuştur. Adını, tedavide kullanılan doktor ve şifacılar tarafından kuyudan çıkarılan sülüklerden almıştır. Diyarbakır'a özgü kahveyi otantik bir ortamda içmek isteyen herkes için huzurlu bir ortam.

Hasan Paşa Hanı: Diyarbakır'ın merkez ilçelerinden Sur'da bulunan han, 14. yüzyıldan beri korunmuş en önemli anıtlardan biridir. Handa restoranlar, kahvaltı mekanları ve antika satan tarihi dükkanlar bulunmaktadır. Tarihi dokusunu koruyan han, günümüzde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmuştur.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store