0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Tahran - Gence Uçak Bileti

Tahran - Gence uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Tahran Şehir Rehberi

Tahran, İran'ın en büyük şehri ve başkentidir. Tahran, kuzeyden dağlık alanları, güneyden ise çöl alanlarına çıkan, dünyanın 25. aşırı nüfuslu şehridir. Kentin kuzeyi serin ve kurak, güneyinde ise sıcak ve kurak bir hava hakimdir. Tahran'da eski anıtlar, görkemli camiler, muhteşem binalar, büyük parklar ve ayrıca modern binaları görebilmek mümkün. Tahran tarihi bir şehir olarak bilinmese de görülmeye değer bir çok turistik mekana sahiptir. Birçok yapıtı görmek ve Tahran’ı görmek için Tahran uçak bileti alabilirsiniz.

Tahran Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tahran, İran’ın başkentidir. Yaklaşık 14 milyonu aşan nüfusu ile Tahran, İran'ın en büyük şehri aynı zamanda Batı Asya'nın en büyük şehridir. Şehir birçok tarihi cami, kilise, sinagog ve Zerdüşt ateş tapınağına ev sahipliği yapmaktadır. Başta Azadi (Özgürlük) Kulesi ve Milad Kulesi olmak üzere modern yapılar kentin simgesi haline gelmiştir. Çeşitli resmi olmayan diller konuşulmasına rağmen, nüfusun kabaca% 99'u Farsça konuşmaktadır. Para birimi olarak Rial kullanılmaktadır. Ortalama yaz sıcaklıkları 38 ° C’de olan Tahran’ı Tahran uçak bileti alarak gezebilirsiniz.

Tahran’a Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Tahran’a seyahat etmek için Havayolu veya tren yolculuğunu seçerek seyahat edebilirsiniz. İstanbul’dan Tahran’a aktarmasız uçuş seferleri düzenlenmektedir. Tahran uçak bileti satın alarak İstanbul’dan Tahran’a havayolunu kullanarak seyahat edebilirsiniz. Eğer tren ile yolculuk etmek istiyorsanız Van-Tahran arası düzenlenen tren seferleri ile seyahat edebilirsiniz.

 

İstanbul-Tahran arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Tahran arası uçakla 2 saat 30 dakika sürmektedir. 

 

Tahran Gezilecek Yerler

Tahran, İran İslam Cumhuriyeti'nin başkenti ve aynı zamanda Tahran Eyaleti'nin merkezidir. Tahran, dünyanın en büyük metropollerinden biri ve aynı zamanda ülkenin en büyük ekonomik merkezidir. Büyük ve küçük modern teknolojik ve endüstriyel kuruluşlarının üssü konumundadır. Tahran uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Tanran'da nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

İran Halı Müzesi: Laleh Park'ın bitişiğinde bulunan İran Halı Müzesi, Tahran müzelerinin en güzellerinden biridir. Sergilenen halıların çoğu 19. veya 20. yüzyıllara aittir

Mücevher Müzesi: Tahran’ın görkemli yerlerden biri, Avrupa Rönesansı döneminden çağdaş döneme kadar en değerli taş ve kumaşları barındıran mücevherler müzesidir. Bazıları yüzyıllar önce Asya ve Avrupa ülkelerinden buraya getirilmiş, bazıları ise İranlı sanatçılar tarafından yapılmıştır.

Milad Kulesi: Tahran Kulesi olarak da bilinen Milad Kulesi, İran'ın Tahran kentinde çok amaçlı kullanılan kuledir. Dünyanın en yüksek altıncı kulesi ve 17. en yüksek yapısıdır. 

Azadi Kulesi: Azadi Kulesi. Tahran'ın sembolü’dür. Pers imparatorluğunun 2.500. yıldönümünü anmak için inşa edilmiş, Sasani ve İslam mimarisinin unsurlarını birleştirilerek inşa edilmiştir.

Tahran Golestan Sarayı: Tahran'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Dört yüz yıldan fazladır ve ilk temelleri Safevi dönemine kadar uzanmaktadır. Uzun tarihi boyunca, özellikle Naser al-Din Şah'ın hükümdarlığı sırasında, Avrupa'ya yaptığı bir geziden sonra komplekste birçok değişiklik emri verdiği Qajar döneminde, büyük eklemeler ve değişikliklerle yenilenmiş ve daha da geliştirilmiştir.

Belirtmiş olduğumuz alanların yanı sıra Tahran’da gezilecek ve görülecek pek çok yerin olduğunu dile getirebiliriz. Hemen sizlere maddeler halinde listeleyelim.

  • Abgineh Müzesi
  • Reza Abbasi Müzesi
  • Saad Abad Sarayı
  • Tabiat Yaya Köprüsü

Tahran’da Ne Yenir Ne İçilir?

Tahran doğal güzelliklerinin yanı sıra mutfağı bakımından da adından söz ettiriyor. Zengin yemekleri ile kültürel birikimini harmanyalan Tahran mutfağı lezzet tutkunları için vazgeçilmez bir yer. Peki Tahran’da Ne yenir Ne içilir? Gelin hep birlikte bu soruya cevap arayalım…

Ghormeh sabzi: Ghormeh sabzi, genellikle Tahran’ın her yerinde yenen ve ülkenin ulusal yemeği olarak kabul edilen bir İran güvecidir. Pırasa, lahana veya ıspanak gibi yeşillikler içerir ve bu yemeğe koyu yeşil rengini, keskin tatını verir. Bu temel bileşenler, barbunya fasulyesi ve kuşbaşı et (en yaygın olarak kuzu eti) ile birleştirilir.

Kabab koobideh: genellikle soğan ve ince kıyılmış kuzu eti, sığır eti veya tavukla hazırlanan bir kebab türüdür.

Bastani sonnati: 20. yüzyılın başında Tahran'daki ilk dondurma satıcısı olan Akbar Mashti tarafından icat edilen eşsiz bir safran katkılı İran dondurmasıdır.

Âsh reshte: Soğuk kış aylarının olmazsa olmazı olan bu sağlıklı ve doyurucu çorba, çeşitli otlar ve baklagiller ile erişte içerir ve üzerine kuru nane ile kızartılmış sarımsak ve soğan karışımı eklenir.

Khoresht Gheimeh: Kurutulmuş misket limonu ile yapılan ve domates bazında pişirilen, genellikle üstte patates kızartması ile servis edilen bir dana eti ve bezelye güvecidir.

Zereshk Polo Morgh: Tavuk ve domates güvecinin yanında genellikle safran ve çileklerle yapılan bir pirinç yemeğidir.

Listemizde yer almayan daha onlarca Tahran mutfağının eşsiz yemeklerini Tahran’ı keşfettikten sonra tatmak için Tahran uçak bileti’niz hava-yollari.com’da!

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Gence Şehir Rehberi

Etimolojik olarak “Geniş, bol” anlamına gelen Gence 1 milyonun üzerinde nüfusuyla Azerbaycan’ın ikinci büyük şehridir. Defalarca tarihte ismi değişmesine rağmen 1989 yılında orjinal ismine kavuşmuştur. Küçük bir yüzölçümüne sahip şehirde nüfusunun da çok kalabalık olduğu söylenemez. Küçük yüz ölçümü olmasına rağmen bir çok tarihi alanı sınırları içinde bulunmaktadır. Bakü'den 375 km uzaklıkta, Azerbaycan'ın batısındaki Kür-Araz ovasında Gence-Gazakh ovasında yer almaktadır. Deniz seviyesinden 400-450 metre yüksekte bulunan Gence, yarı kurak bir iklime sahiptir

Gence merkezi Heydar Allyev’in heykeli  kamusal binalar ve büyük bir park bulunuyor. Şehir içinde toplu taşıma araçları ile dolaşabilirsiniz. Çok gelişmiş bir toplu taşıma ağı olmasada turisitik alanlar ulaşım daha kolay. Araç kiralama ve taksi gibi alternatif ulaşım yolları sizi zaman ve konfor anlamında daha rahat etmenizi sağlayacaktır. 

 

Gence’ye Nasıl Gidilir?

Gence’ye Türkiye’den direkt olarak sadece İstanbul’dan uçak bileti alarak yaklaşık bir buçuk saatte  ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Gence'de Gezilecek Yerler

Gence’de görmeniz gereken yerler: Han Bağı, Göygöl, Dünya’nın en büyük 5 parkından biri olan Haydar Aliyev Parkı,  Maralgöl, , Nizami Türbesi, iki katlı ‘Butulka Ev’ (Şişe Ev), Şah Abbas Kervansarayı ve saymakla bitmicek yerler... 

Nizami Gencevi’nin Anıt Mezarı: Ünlü şair Nizami Gencevi’nin anıt mezarında ayrıca yakınında bulunan türbede anne ve babasınında mezarları vardır. Azerbaycan halkının kültürel değerlere olan ilgisini heryerde karşılaştığınız park, heykel, tarihi yapılarda görebilirsiniz. Nizami Gencevi’nin müzesinde şairin birçok eserini görebilirsiniz.

Haydar Aliyev Parkı: Haydar Aliyev ismini Azerbaycan’ın her noktasında görebilirsiniz. Haydar Aliyev Parkıda bunlardan birisidir. Parkta müze, heykeller ve uzun yürüyüş yollarını görebilirsiniz.

Atatürk Bulvarı: Şehrin en işlek bulvarlarından birisidir. Bulvar üzerinde Tarih ve Cumhuriyet Müzeleri bulunmaktadır.

City Hall: Büyük kapıları üzerinde bulunan sembollerle dikkat çeken bu büyük yapı  şehrin yönetim binası olarak kullanılmaktadır.

Şişe Ev: Şişe Ev (Butulka), şehirde ziyaret ettiğinizde size ilginç yerlerden birisi gelecektir, 1966’da yapılan tarihi yapının tamamında 44 bin şişe (butulka) ve deniz taşı kullanılmıştır.

Goygol: Doğayla iç içe bulunabiliceğiniz ve şehir merkezine karayoluyla yaklaşık 30 dakika uzaklıkta bulunan göl ve çevresi hem bireysel gezinti yapmak hem de ailece piknik yapmak için güzel bir alan. Birbirinden güzel fotoğraf ve videolarlarla eşsiz biriktirebilirsiniz.

Lutheryan Kilisesi: Sağlam bir şekilde halen ayakta bulunan kilise 1885 yılında almanlar tarafında yaptırılmış. 1941 yılına kadar ibadete açık olan kilise, artık Devlet Kukla Tiyatrosu olarak kullanılmaktadır.

Cuma Cami: İran Şahı I.Abbas 1606 yılından genceyi fethetmesinden sonra bu camiyi yaptırmış. Çifte minareli camide, bir hamam, medrese ve mezarlık bulunmaktadır.

 

Gence'de Ne Yenir?

Gence’de sizi çok lezzetli yemekleri ve tatlıları sizi bekliyor olacak. Özellikle Gence baklavasının azerbaycan halkı arasında yeri başkadır.

Kutab: ince açılmış hamurdan yapılan bir gözleme çeşidi. Özellikle kahvaltılarda yer bulan kutab genellikle pırasa, et yada balkağıyla yapılır ve saçta pişirilir. 

Gürze: Bir mantı çeşidi olan gürze, daha büyük ve iri yapılmaktadır.

Bakla pilavı: Dereotu, pirinç ve bakla kullanılarak yapılan bir pilav çeşidi.

Dovga: Azerbaycan halkı için vazgeçilmezz çorbalardan biridir.

Şaşlık: Şiş kebaba benzeyen şaşlık lezzzetli etleriyle ve kömür ateşinde pişirildikten sonra sebzeyle ikram ediliyor.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store