0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Tahran - Kayseri Uçak Bileti

Tahran - Kayseri uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Tahran Şehir Rehberi

Tahran, İran'ın en büyük şehri ve başkentidir. Tahran, kuzeyden dağlık alanları, güneyden ise çöl alanlarına çıkan, dünyanın 25. aşırı nüfuslu şehridir. Kentin kuzeyi serin ve kurak, güneyinde ise sıcak ve kurak bir hava hakimdir. Tahran'da eski anıtlar, görkemli camiler, muhteşem binalar, büyük parklar ve ayrıca modern binaları görebilmek mümkün. Tahran tarihi bir şehir olarak bilinmese de görülmeye değer bir çok turistik mekana sahiptir. Birçok yapıtı görmek ve Tahran’ı görmek için Tahran uçak bileti alabilirsiniz.

Tahran Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tahran, İran’ın başkentidir. Yaklaşık 14 milyonu aşan nüfusu ile Tahran, İran'ın en büyük şehri aynı zamanda Batı Asya'nın en büyük şehridir. Şehir birçok tarihi cami, kilise, sinagog ve Zerdüşt ateş tapınağına ev sahipliği yapmaktadır. Başta Azadi (Özgürlük) Kulesi ve Milad Kulesi olmak üzere modern yapılar kentin simgesi haline gelmiştir. Çeşitli resmi olmayan diller konuşulmasına rağmen, nüfusun kabaca% 99'u Farsça konuşmaktadır. Para birimi olarak Rial kullanılmaktadır. Ortalama yaz sıcaklıkları 38 ° C’de olan Tahran’ı Tahran uçak bileti alarak gezebilirsiniz.

Tahran’a Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Tahran’a seyahat etmek için Havayolu veya tren yolculuğunu seçerek seyahat edebilirsiniz. İstanbul’dan Tahran’a aktarmasız uçuş seferleri düzenlenmektedir. Tahran uçak bileti satın alarak İstanbul’dan Tahran’a havayolunu kullanarak seyahat edebilirsiniz. Eğer tren ile yolculuk etmek istiyorsanız Van-Tahran arası düzenlenen tren seferleri ile seyahat edebilirsiniz.

 

İstanbul-Tahran arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Tahran arası uçakla 2 saat 30 dakika sürmektedir. 

 

Tahran Gezilecek Yerler

Tahran, İran İslam Cumhuriyeti'nin başkenti ve aynı zamanda Tahran Eyaleti'nin merkezidir. Tahran, dünyanın en büyük metropollerinden biri ve aynı zamanda ülkenin en büyük ekonomik merkezidir. Büyük ve küçük modern teknolojik ve endüstriyel kuruluşlarının üssü konumundadır. Tahran uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Tanran'da nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

İran Halı Müzesi: Laleh Park'ın bitişiğinde bulunan İran Halı Müzesi, Tahran müzelerinin en güzellerinden biridir. Sergilenen halıların çoğu 19. veya 20. yüzyıllara aittir

Mücevher Müzesi: Tahran’ın görkemli yerlerden biri, Avrupa Rönesansı döneminden çağdaş döneme kadar en değerli taş ve kumaşları barındıran mücevherler müzesidir. Bazıları yüzyıllar önce Asya ve Avrupa ülkelerinden buraya getirilmiş, bazıları ise İranlı sanatçılar tarafından yapılmıştır.

Milad Kulesi: Tahran Kulesi olarak da bilinen Milad Kulesi, İran'ın Tahran kentinde çok amaçlı kullanılan kuledir. Dünyanın en yüksek altıncı kulesi ve 17. en yüksek yapısıdır. 

Azadi Kulesi: Azadi Kulesi. Tahran'ın sembolü’dür. Pers imparatorluğunun 2.500. yıldönümünü anmak için inşa edilmiş, Sasani ve İslam mimarisinin unsurlarını birleştirilerek inşa edilmiştir.

Tahran Golestan Sarayı: Tahran'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Dört yüz yıldan fazladır ve ilk temelleri Safevi dönemine kadar uzanmaktadır. Uzun tarihi boyunca, özellikle Naser al-Din Şah'ın hükümdarlığı sırasında, Avrupa'ya yaptığı bir geziden sonra komplekste birçok değişiklik emri verdiği Qajar döneminde, büyük eklemeler ve değişikliklerle yenilenmiş ve daha da geliştirilmiştir.

Belirtmiş olduğumuz alanların yanı sıra Tahran’da gezilecek ve görülecek pek çok yerin olduğunu dile getirebiliriz. Hemen sizlere maddeler halinde listeleyelim.

  • Abgineh Müzesi
  • Reza Abbasi Müzesi
  • Saad Abad Sarayı
  • Tabiat Yaya Köprüsü

Tahran’da Ne Yenir Ne İçilir?

Tahran doğal güzelliklerinin yanı sıra mutfağı bakımından da adından söz ettiriyor. Zengin yemekleri ile kültürel birikimini harmanyalan Tahran mutfağı lezzet tutkunları için vazgeçilmez bir yer. Peki Tahran’da Ne yenir Ne içilir? Gelin hep birlikte bu soruya cevap arayalım…

Ghormeh sabzi: Ghormeh sabzi, genellikle Tahran’ın her yerinde yenen ve ülkenin ulusal yemeği olarak kabul edilen bir İran güvecidir. Pırasa, lahana veya ıspanak gibi yeşillikler içerir ve bu yemeğe koyu yeşil rengini, keskin tatını verir. Bu temel bileşenler, barbunya fasulyesi ve kuşbaşı et (en yaygın olarak kuzu eti) ile birleştirilir.

Kabab koobideh: genellikle soğan ve ince kıyılmış kuzu eti, sığır eti veya tavukla hazırlanan bir kebab türüdür.

Bastani sonnati: 20. yüzyılın başında Tahran'daki ilk dondurma satıcısı olan Akbar Mashti tarafından icat edilen eşsiz bir safran katkılı İran dondurmasıdır.

Âsh reshte: Soğuk kış aylarının olmazsa olmazı olan bu sağlıklı ve doyurucu çorba, çeşitli otlar ve baklagiller ile erişte içerir ve üzerine kuru nane ile kızartılmış sarımsak ve soğan karışımı eklenir.

Khoresht Gheimeh: Kurutulmuş misket limonu ile yapılan ve domates bazında pişirilen, genellikle üstte patates kızartması ile servis edilen bir dana eti ve bezelye güvecidir.

Zereshk Polo Morgh: Tavuk ve domates güvecinin yanında genellikle safran ve çileklerle yapılan bir pirinç yemeğidir.

Listemizde yer almayan daha onlarca Tahran mutfağının eşsiz yemeklerini Tahran’ı keşfettikten sonra tatmak için Tahran uçak bileti’niz hava-yollari.com’da!

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Kayseri Şehir Rehberi

Erciyes Dağı'nın eteklerinde inşa edilen Kayseri, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Selçuklu Hanedanlığı ve Osmanlı İmparatorluğu gibi pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Antik İpek Yolu Kayseri'den geçmiştir ve 6000 yıllık bir geçmişi olduğu düşünülmektedir. Erciyes Dağı'nın eteklerinde çağdaş bir yaşam tarzı sunan Kayseri, Adana , Niğde ve Nevşehir şehirleri arasında yer alması bu şehri ayrıca önemli kılıyor. Kayseri, büyük bir sanayileşmiş şehirdir. Şehir, 2000 yılından bu yana kayda değer bir endüstriyel büyüme kaydetmiştir ve özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için elverişli bir ortam mevcuttur. Tarım, hayvancılık ve madenler açısından zengin bir bölgede yer almaktadır. Bunun dışında ilimizde temel geçim kaynağı sanayidir. Altın, bakır ve çinko gibi çeşitli değerli metaller Kayseri'deki madenlerden çıkarılmaktadır Kayseri aynı zamanda Türkiye'de mobilya üretiminde lider konumundadır. Erciyes Dağı'nın gölgesinde yer alan ve kendi kendine gelişen Kayseri’yi Kayseri uçak bileti alarak keşfedebilirsiniz.

Kayseri’ye Nasıl Gidilir?

Orta Anadolu bölgesinde yer alan Kayseri, Türkiye’nin orta Anadolu kısmında yer alan sanayi şehri olarak ön plana çıkmaktadır. Kayseri'ye seyahat etmek için Kayseri şehrin de bulunan Kayseri Erkilet Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız Kayseri uçak bileti sayesinde Kayseri'ye seyahat edebilirsiniz. 

Kayseri Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek turistik merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Kayseri, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Kayseri uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Kayseri’de nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Bu tarihi ve doğal güzellikler arasında;

Cumhuriyet Meydanı : Cumhuriyet Meydanı, şehrin eski ve yeni kesimlerinin buluştuğu şehrin kalbidir. Meydan, Kayseri Kalesi ve Kayseri Saat Kulesi'ne ev sahipliği yapıyor ve Kayseri gezinize başlamak için en iyi yer.

Hunat Hatun Külliyesi: Hunat Hatun Külliyesi, şehrin en çok ziyaret edilen ve sevilen turistik yerlerinden biridir. Karmaşık 13 yılında inşa edilmiş inci yüzyıl ve cami, medrese, türbe ve küvet bulunmaktadır. Hunat Hatun Külliyesi Cumhuriyet Meydanı'na yürüme mesafesindedir. 

Selçuklu Müzesi: Selçuklu Müzesi, Anadolu'daki Türk yerleşimlerinin ilk yıllarını ve Selçuklu İmparatorluğu'ndan kalma eserleri sergiliyor. Müzenin içinde bulunduğu muhteşem bina, bir hastane ve bir ruhban okuluydu. Selçuklu Müzesi şehir merkezine yürüme mesafesindedir.    

Talas: Talas, şehrin çeşitli medeniyetlere ait simge yapılarla karşılaşabileceğiniz tarihi semtidir. İlçe, şehir merkezine 12 kilometre uzaklıktadır ve yerli halk ile yabancı turistler arasında popüler bir destinasyondur. 

Soğanlı Vadisi: Soğanlı Vadisi, bin yıllık Roma kiliseleri ve tapınaklarıyla görülmeye değer bir yer. Vadide ayrıca çok eski mağaralar var. Vadi, şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Kayseri’de Ne Yenir?

Kayseri Mantının mutfağımızda özel bir yeri vardır. Bunun yanı sıra pastırma ve sucuk buradaki yemek kültürünün ana unsurlarıdır. Kayseri'nin en meşhur yemekleri kesme çorbası, tandır dolgulu börek, güveç , arabaşı , yumurtalı üzüm tabağı, köfte, fırın ağzı , baklava , incir dolması, pehli ve karın mumbardır .

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store