0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Tebriz - Gence Uçak Bileti

Tebriz - Gence uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Tebriz Şehir Rehberi

İran'ın tarihi başkentlerinden biri olan Tebriz, aynı zamanda Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin bugünkü başkenti olan İran'ın kuzeybatısındaki en kalabalık şehirdir. İran'da beşinci en kalabalık şehridir. 

1,7 milyonu aşan nüfusu ile Tebriz, Kuzeybatı İran'daki en büyük ekonomik merkez ve metropol bölgesidir. Tebriz, otomobiller, takım tezgahları, rafineriler, petrokimya, tekstil ve çimento üretim endüstrileri için önemli bir ağır sanayi merkezidir. Şehir, el dokuması kilimler ve mücevherler gibi el sanatları ile ünlüdür.

Tebriz de iklim soğuk kışlar ve ılıman yazlar olarak görüldüğünden bir sayfiye yeri olarak kabul edilir. Tebriz şehri, Dünya Halı Dokuma Şehri ve İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2018 Örnek Turist Şehri seçilmiştir . Dünya Miras Alanı olarak belirlenmiş Tebriz Kapalı Çarşısı da bulunmaktadır . İçinde 7000 den fazla dükkan ve 24 kervansaray bulunan kapalı çarşıda birçok hediyelik eşya veya evinizi süslücek ev eşyaları bulabilirsiniz. Tebriz uçak bileti ile Tebriz'e en ucuz ve en iyi fiyat garantisi ile uçabilirsiniz.

Türkiye-Tebriz arası uçakla kaç saat?

İstanbul Tebriz Uçuşları 2 saat, İzmir Tebriz Uçuşları 5 saat 25 dakika, Antalya Tebriz Uçuşları 7 saat 20 dakika, Adana Tebriz Uçuşları 7 saat 30 dakika, Ankara Tebriz Uçuşları 5 saat 35 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz. Tebriz Tabriz International Havalimanı şehir merkezine 8 km’dir. Bu tarihi şehiri Tebriz uçak bileti alarak doya doya gezebilirsiniz. 

Tebriz Gezilecek Yerler

Azerbaycan Müzesi: Arkeolojik eserlere ilginiz varsa şehirde ilk ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisi. İnşasına 1957 yılında başlanmış, 1962 yılından ilk ziyarete açılmıştır. Heykeller, fotoğraflar, belgeler, insan yaşamı, geleneksel giysi ve eşyalar ile müzenin birçok bölümünde tarihi yaşayabilirsiniz.

Tebriz Kapalı Çarşısı: 7000 den fazla dükkan ve 24 kervansaray bulunan yapı, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak korumaya alınmıştır. Tarihe tanıklık eden Tebriz Kapalı Çarşısı eski tarihlerden beri süregelen ticaret durumunu korumaktadır. Baharat, altın takılar ve hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

Şairler Mezarlığı: İran halkı şair ve şiir oldukça önemli bir yerde bulunuyor. Anıta girdiğiniz anda halkın ne kadar çok önem verdiğini şairlerin heykellerinin sizi karşılamasından anlıyorsunuz. Akşam saatlerinde müzikler ve şiirler eşliğinde tüm şairler burada anılır.

Sultanahmet Camii: Cihanşah Camii olarak da bilinen Sultanahmet Camii Tebriz, Kara Koyunlular'ın beş asır önce hüküm sürdüğü dönemde inşa edilmiştir. Hem adını hem de ününü duvarlarını örten güzel lazuli çini işçiliğine borçludur. Ne yazık ki, bu süslemeler, hem doğal hem de insan yapımı nedenlerden dolayı önemli hasarlar almıştır.

Tebrizde Ne Yiyebiliriz?

İran halkı özellikle çoğu yemeğinde nar ekşisi tercih etmektedir. Yemeklerinde baharatlara ilgi fazladır. Nar ekşili çorba, Tebriz köftesi, aş çorbası, abguşt yanı sıra Türk kültürünün vazgeçilmezlerinden karnıyarık, dolma, lokumda aradığınızda bulabiliceğiniz yemeklerdir.

Tebriz Uluslararası Havaalanı

Tebriz, hem en çok turist çeken destinasyonlardan biri hem de ülkenin kuzeybatı bölgesinin sanayi merkezi olarak İran'da büyük önem taşıyor. Tebriz Uluslararası Havalimanı, şehrin kuzeybatı kesiminde yer almakta ve her yıl beş milyonun üzerinde yolcuya hizmet vermektedir. İstanbul, Hamburg, Şam, Tiflis ve diğerleri dahil olmak üzere dünyanın birçok şehrine doğrudan uçuşlar bu havalimanında mevcuttur.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Gence Şehir Rehberi

Etimolojik olarak “Geniş, bol” anlamına gelen Gence 1 milyonun üzerinde nüfusuyla Azerbaycan’ın ikinci büyük şehridir. Defalarca tarihte ismi değişmesine rağmen 1989 yılında orjinal ismine kavuşmuştur. Küçük bir yüzölçümüne sahip şehirde nüfusunun da çok kalabalık olduğu söylenemez. Küçük yüz ölçümü olmasına rağmen bir çok tarihi alanı sınırları içinde bulunmaktadır. Bakü'den 375 km uzaklıkta, Azerbaycan'ın batısındaki Kür-Araz ovasında Gence-Gazakh ovasında yer almaktadır. Deniz seviyesinden 400-450 metre yüksekte bulunan Gence, yarı kurak bir iklime sahiptir

Gence merkezi Heydar Allyev’in heykeli  kamusal binalar ve büyük bir park bulunuyor. Şehir içinde toplu taşıma araçları ile dolaşabilirsiniz. Çok gelişmiş bir toplu taşıma ağı olmasada turisitik alanlar ulaşım daha kolay. Araç kiralama ve taksi gibi alternatif ulaşım yolları sizi zaman ve konfor anlamında daha rahat etmenizi sağlayacaktır. 

 

Gence’ye Nasıl Gidilir?

Gence’ye Türkiye’den direkt olarak sadece İstanbul’dan uçak bileti alarak yaklaşık bir buçuk saatte  ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Gence'de Gezilecek Yerler

Gence’de görmeniz gereken yerler: Han Bağı, Göygöl, Dünya’nın en büyük 5 parkından biri olan Haydar Aliyev Parkı,  Maralgöl, , Nizami Türbesi, iki katlı ‘Butulka Ev’ (Şişe Ev), Şah Abbas Kervansarayı ve saymakla bitmicek yerler... 

Nizami Gencevi’nin Anıt Mezarı: Ünlü şair Nizami Gencevi’nin anıt mezarında ayrıca yakınında bulunan türbede anne ve babasınında mezarları vardır. Azerbaycan halkının kültürel değerlere olan ilgisini heryerde karşılaştığınız park, heykel, tarihi yapılarda görebilirsiniz. Nizami Gencevi’nin müzesinde şairin birçok eserini görebilirsiniz.

Haydar Aliyev Parkı: Haydar Aliyev ismini Azerbaycan’ın her noktasında görebilirsiniz. Haydar Aliyev Parkıda bunlardan birisidir. Parkta müze, heykeller ve uzun yürüyüş yollarını görebilirsiniz.

Atatürk Bulvarı: Şehrin en işlek bulvarlarından birisidir. Bulvar üzerinde Tarih ve Cumhuriyet Müzeleri bulunmaktadır.

City Hall: Büyük kapıları üzerinde bulunan sembollerle dikkat çeken bu büyük yapı  şehrin yönetim binası olarak kullanılmaktadır.

Şişe Ev: Şişe Ev (Butulka), şehirde ziyaret ettiğinizde size ilginç yerlerden birisi gelecektir, 1966’da yapılan tarihi yapının tamamında 44 bin şişe (butulka) ve deniz taşı kullanılmıştır.

Goygol: Doğayla iç içe bulunabiliceğiniz ve şehir merkezine karayoluyla yaklaşık 30 dakika uzaklıkta bulunan göl ve çevresi hem bireysel gezinti yapmak hem de ailece piknik yapmak için güzel bir alan. Birbirinden güzel fotoğraf ve videolarlarla eşsiz biriktirebilirsiniz.

Lutheryan Kilisesi: Sağlam bir şekilde halen ayakta bulunan kilise 1885 yılında almanlar tarafında yaptırılmış. 1941 yılına kadar ibadete açık olan kilise, artık Devlet Kukla Tiyatrosu olarak kullanılmaktadır.

Cuma Cami: İran Şahı I.Abbas 1606 yılından genceyi fethetmesinden sonra bu camiyi yaptırmış. Çifte minareli camide, bir hamam, medrese ve mezarlık bulunmaktadır.

 

Gence'de Ne Yenir?

Gence’de sizi çok lezzetli yemekleri ve tatlıları sizi bekliyor olacak. Özellikle Gence baklavasının azerbaycan halkı arasında yeri başkadır.

Kutab: ince açılmış hamurdan yapılan bir gözleme çeşidi. Özellikle kahvaltılarda yer bulan kutab genellikle pırasa, et yada balkağıyla yapılır ve saçta pişirilir. 

Gürze: Bir mantı çeşidi olan gürze, daha büyük ve iri yapılmaktadır.

Bakla pilavı: Dereotu, pirinç ve bakla kullanılarak yapılan bir pilav çeşidi.

Dovga: Azerbaycan halkı için vazgeçilmezz çorbalardan biridir.

Şaşlık: Şiş kebaba benzeyen şaşlık lezzzetli etleriyle ve kömür ateşinde pişirildikten sonra sebzeyle ikram ediliyor.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store